Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2882
  • Печат

Лучен хляб с маслини

 

b2ap3_thumbnail_onion_bread_3.jpg

 

Продукти за 1 хляб

1 голяма глава лук
2 - 3 с.л. олио
3 - 4 с.л. нарязани черни маслини без костилки
розмарин, риган
200 мл хладка вода
20 г прясна мая
1 ч.л. захар
350 г брашно
1 ч.л. сол

 

b2ap3_thumbnail_onion_bread_2.jpg

 

Приготвяне

* Нарежете лука на полумесеци и го задушете до омекване в олиото. Охладете. Смесете лука с маслините и подправките.

* Разтворете маята във водата. Прибавете захарта и малка част от брашното, колкото да направите каша. Разбъркайте до гладкост. Оставете кваса за 20 минути на топло за да втаса.

* Смесете останалото брашно със солта. Към шупналия квас сипете лучената плънка и разбъркайте. С брашното омесете тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно. Тестото трябва да е меко, дори леко лепкаво.

* Оформете хлебче и го поставете в тава, покрита с хартия за печене. Оставете хляба да втаса за 30 минути. Изпечете го в загрята на 200* фурна за около 35 - 40 минути. Да ви е сладко!

* Може да подправите хляба с други подправки, ако не харесвате розмарин и риган. Дозирайте ги според вашата преценка.  Ако имате машина за хляб направете тестото в нея. Хлебчето може да изпечете в продълговата форма за кекс или да оформите малки питки.



b2ap3_thumbnail_onion_bread_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • violina
    violina Събота, 06 Декември 2014

    Вчера направих хляба,стана уникален! Аз го направих по формата на багети и малки питки ,направих прорези отгоре и поръсих с малко брашно ...определено е рецепта която ще се повтаря мноооого пъти :) Благодаря !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 07 Декември 2014

    Аз на теб благодаря, Виолина. Днес така ме радваш! Много съм щастлива, че опитваш рецептите ми. Да ви е сладко!

  • Гост
    Desislava Понеделник, 08 Декември 2014

    Desi

    Здравейте,искам да попитам дали този прекрасен хляб може да бъде направен от лимец?Благодаря предварително!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 08 Декември 2014

    RE:Desi

    Здравей Деси. Честно казано, нямам представа. Никога не съм пробвала. Не искам да те подвеждам. Или пробвай сама, или питай някой, който е фен на така нареченото здравословно хранене. Не съм аз верният човек. Съжалявам. Благодаря ти, че се отби при мен.

  • Гост
    Поля Събота, 10 Януари 2015

    Въпрос за температурата

    Здравейте,

    Имам спомен, че посочената температурата на която се пече е с вентилатор.
    Йоли, би ли потвърдила и веднага се захващам с това изкушение? :))

    Страхотен сайт :)
    Поздрави,
    Поля

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 10 Януари 2015

    RE:Въпрос за температурата

    Поли, може би късно ти отговарям, но нямах компютър на разположение. Ако не си го почнала, да, аз пекас вентилатор. Но знаеш ли, няма значение. Много хора пекат точно хлябовете без вентилатор. Казват, че той изсушава хляба повече, отколкото трябва. Даже слагат купичка с вода във фурната. Както решиш, на мен ми се получава добре с вентилатор. А градусите си остават същите, няма промяна в тях. Имай предвид, че този хляб е доста влажен и изисква по-дълго печене. Благодаря ти, радвам се, че ще опиташ хляба.

  • Гост
    Златина Сряда, 28 Януари 2015

    Здравей Йоли!Не спирам да ти се възхищавам,няма твое предаване,което да не съм изгледала,че по няколко пъти!Изпробвала съм много от твоите рецепти.Снощи приготвих бонбони с грозде и сирене....уникални са.Днес съм решила да приготвя лучен хляб с маслини.Ох,каквото и да кажа все ще е малко.Браво, продължавай в същия дух! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 28 Януари 2015

    Ех, че си ми мила ти! Благодаря ти, Злати! Много се радвам, че ти допадат рецептите ми и ги опитваш. Надявам се и хлебчето да ти хареса. Благодаря ти отново!

  • violina
    violina Вторник, 15 Септември 2015

    Йоли,този хляб вече го правя със затворени очи ххехехе уникален! този път го правих и със сушени домати ммммммммм

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 15 Септември 2015

    Със сигурност! Още на 6-и декември си ми писала, че си правила хлебчето. Такава си ми сладурана! Благодаря ти от сърце!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 26 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus