Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3683
  • Печат

Локумени пурички

 

b2ap3_thumbnail_cigars_3.jpg

 

Продукти за около 40 - 45 сладки

250 г меко масло
2 жълтъка
ванилия
6- 8 с.л. прясно мляко
около 500 г брашно
2 кутийки обикновен локум
орехи
пудра захар за овалване

 

b2ap3_thumbnail_cigars-.jpg

 

Приготвяне

* С бъркалка разбъркайте маслото с жълтъците и ванилията. Прибавете прясното мляко, а след това и брашното на части. Омесете меко тесто.

* От тестото откъснете топчета с големината на орех. С пръсти направете топчетата на тънка питка, като в средата на всяка сложите малко локум и орехова ядка. Завийте на пуричка.

* Подредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180* и изпечете пуричките за около 10 - 13 минути докато се зачервят приятно. Още горещи ги оваляйте в пудра захар. Да са ви сладки!

 

b2ap3_thumbnail_cigars_1.jpg

 

* Тази рецепта за пурички е от тефтерите на баба ми. Стара е и затова няма точни мерки на брашното, но наистина не е нужно. В тефтерчето и е указано "тесто за меко тесто", а аз го написах, че е около 500 г. Прибавяйте го на части и повярвайте на ръцете си. Те ще усетят най-добре кога тестото ще спре да лепне. Месете бързо, масленото тесто не търпи дълга обработка. От топлината на дланите ви ще започне да се отделя водата в маслото, ако го месите прекалено дълго. Ще се пресече и ще стане твърдо и на трохи. В момента, в който започне да се отделя от съда и не лепне е готово, нищо, че може да ви се стори все още  меко. Ако искате може да го охладите за 1 час в хладилника. Баба не слагаше захар в тестото, а обилно овалваше пуричките в пудра захар след като ги изпечеше. Топят се в устата, просто са разкошни. Ще се радвам да ги опитате!

 

b2ap3_thumbnail_cigars_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 16 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus