• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Рула
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4539
  • 2 коментара
  • Печат

Лимоново руло

 

 Продукти

за тестото

1 яйце
3 жълтъка
35 г течно масло
60 мл прясно мляко
60 г брашно
1 с.л. зелен чай Мача
1 ванилия
3 белтъка
85 г захар

за крема

250 мл прясно мляко
сок и кората на 1 лимон
1 ванилия
3 с.л.захар
3 с.л.брашно
2 жълтъка
200 мл бита сметана

Приготвяне

* Пресейте брашното и го смесете с чая и ванилията. Разбийте леко цялото яйце и жълтъците и ги сипете при брашното. Прибавете маслото и млякото и разбъркайте добре. Разбийте на сняг белтъците. Започнете да прибавяте захарта на части и продължавайте да разбивате докато тя се стопи и се образуват лъскави връхчета.Смесете внимателно двете части за тестото. Сипете го в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене и изпечете за около 15 минути в предварително загрята на 170*фурна. Извадете блата от фурната и като изстине леко го навийте на руло заедно с хартията.

* Смесете брашното, захарта и ванилията. Разредете ги с млякото. Сипете настърганата кора и сока на лимона, а след това и разбитите с вилица жълтъци. Сварете гъст крем. След като кремът се охлади напълно го разбийте добре с миксер на високи обороти и го смесете с битата сметана.

* Напълнете рулото с крема и го оставете в хладилника за няколко часа. Сервирайте със захаросани ядливи цветя. Да ви е сладко!


 
 

Тестото ползвах от bossacafes , а крема импровизирах.

последно модифициран в

Коментари

  • silver19
    silver19 Вторник, 03 Април 2018

    Прелест!!!

    Йоли,ти си непресъхващ извор на идеи!!!Когато реша да направя нещо и търся рецепта ти си винаги на среща,а мъжът ми пита как съм сигурна,че това е „моята”рецепта?!(тихо,че е готвач

  • Yoli
    Yoli Сряда, 04 Април 2018

    RE:Прелест!!!

    Благодаря, Ванче. Знаеш ли колкое стара тази рецепта? Сигурно преди 8-9 години съм я писала първо в блога. Радвам се, че ти хареса. Наистина изглежда елегантно, а е и много леко това руло. Светли празници на всички ви у дома.

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 19 Ноември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus