• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Украси
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 6436
 • 0 коментара
 • Печат

Лесни карамелени украси

 

b2ap3_thumbnail_caramel-_decoration3.jpg

 

Искам да ви предложа нещо много лесно, но ефектно. Една нестандартна карамелена украса. Наистина става зе нула време и е безпогрешна като резултат. Стига да харесвате причудливите форми. С тези карамели може да украсите торти, сладкиши и кремове. Надявам се, че ще ви допадне идеята ми! 

 
* Нужен ви е само течен карамел, който трябва да приготвите от кристална захар. Мой съвет е да карамелизирате захарта в съдове с незалепващо дъно за да нямате тикакви проблеми с  евентуално загаряне.
 
* А след като захарта ви вече се е превърнала в течен карамел, вземете една купа и я напълнете с ледени кубчета.
 
* Излейте карамела върху леда на тънка струйка.

 

b2ap3_thumbnail_caramel-_decoration4.jpg

 

 * Карамелът се стича между леда и наистина става с най-причудливи форми. Стяга се за секунди.

 

b2ap3_thumbnail_caramel-_decoration5.jpg

 

 * Много лесно се отделят ледените кубчета от твърдия карамел. Просто поставете парчетата в чиния.

 

b2ap3_thumbnail_caramel-_decoration6.jpg

 

 * Остава само да гарнирате нещо сладичко с карамелените корали. На мен ми приличат точно на корали. А ако ви харесва кремът, който аз съм украсила с тях, може да погледнете рецептата ето тук.  Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_caramel-_decoration7.jpg

 

 Още нещо лесно, което може да направите с карамел.  Карамелизирани лешници, които елегантно ще украсят вашата торта или сладкиш.

 

b2ap3_thumbnail_krem_torta9_20140511-145038_1.jpg

 

 * Набождате лешници на клечки за зъби, топвате ги в карамел и отцеждате докато карамела се оттече от лешника и се превърне в тънка нишка. Ако е много дълга я срежете с ножици или я отчупете с пръсти. Докато всичко се втвърди добре забодете клечките с лешниците в отворите на някаква цедка. 

 

b2ap3_thumbnail_karamel.jpg

 

* След това отстранете клечките и гарнирайте тортата с карамелената нишка нагоре, както аз съм направила с моята Крем торта.

* От същия карамел може да изтеглите тънки нишки и да направите фино златисто кълбо. След като стопите карамела го дръпнете от огъня и оставете леко да се охлади. Гребнете с лъжица и изсипете карамела на тънка струйка. Като видите, че карамела започне да тече трудно от лъжицата и става пластичен, с пръстите на другата си ръка изтеглете бързо нишки. Това става като захванете нишката, която се спуска от лъжицата и бързо и многократно я изтегляте в страни. След като изтеглите достатъчно много нишки ги сложете една върху друга и внимателно с длани оформете на топка. 

* Карамелът бързо се втвърдява. Винаги може да го върнете обратно на котлона за да го затоплите отново. Само внимавайте да не се изгорите. Може да изтегляте нишките с латексови ръкавици за да сте спокойни, че това няма да се случи. Гарнирайте с топката карамелени нишки различни кремове, сладоледи или плодове. Аз съм украсила една пълнена с шоколад круша. Забавлявайте се!

 

b2ap3_thumbnail_stuffed_-pear10.jpg

 

 

b2ap3_thumbnail_karamel11.jpg

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 23 Април 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus