Публикувано от в в Рула
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2510
  • Печат

Лешниково руло

 

 


Продукти за блата

3 яйца
2/3 ч.ч. захар ( 180 г )
2/3 ч.ч. брашно ( 120 г )
2 ванилии
2 с.л. какао ( 40 г)

Продукти за крема

300 мл течна неподсладена сметана
200 г начупен на парченца натурален шоколад
100 г лешникова нуга
50 г печени белени лешници

 


Приготвяне

* Разбийте яйцата със захарта с миксер докато утроят обема си и станат на гъст и плътен крем. С внимателно бъркане (с лъжица или домакинска лопатка) прибавете постепенно брашното, пресято с ванилията. Разделете полученото тесто на две равни части. Към едната добавете какаото, разтворено в 2 -3 с.л. гореща вода.

* Постелете правоъгълната тава от фурната с хартия за печене. Изсипете двете смеси в два отделни сладкарски поша (или найлонови торбички на които след това отрежете ъглите) и шприцовайте  ленти по дължината на тавата като редувате бяло с кафяво.

 

 
* Изпечете блата в предварително загрята на 170* фурна. След като леко се охлади  навийте блата на руло по дължината му заедно с хартията. Оставете да изстине, след което отново го развийте и отстранете хартията. Предварителното завиване на блата на руло е нужно за да може после след  слагане на пълнеж да приеме по-лесно форма и да не се начупи. По този начин блата леко омеква и става еластичен и лесен за работа.

* Загрейте сметаната до кипване и я свалете от огъня. Прибавете шоколада и нугата, нарязана на парченца. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. След като крема изстине го нанесете върху блата , поръсете с цели лешници и завийте на руло.

* Опаковайте го добре в алуминиево фолио и го оставете в хладилника. Да ви е сладко!

 

 

 Може да заместите лешниковата нуга като добавите нутела в крема. Нугата е нейна основна съставка. Прибавете нутелата към напълно изстудения крем за да не се разводни.

 

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли лешници рула шоколад

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Люси Събота, 20 Февруари 2016

    Люси

    Привет Йоли! Реших да направя като твоя блат двуцветен , направих всичко точно , но кафявата част след изпичането си остана по лепкава и не така пухкава като твойта на снимката. Та да питам ще се получили по-добре ако към края го разделя на две и едната част я дозабъркам с сухо какао , а другата с още малко брашно. Трябва да го направя хубав като твоя защото съм намислила ,че ще станат 2 супер блата за шахматна торта без да правя сложни разрези.
    Хубав и усмихнат ден и благодаря предварително.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 20 Февруари 2016

    RE:Люси

    Здравей Люси. Да, можеш да направиш и така. Солжи какаото в сухо състояние, но го пресей през сито. По принцип се разтравя само с една единствена цел - да се усвои по-добре и по-бързо от тестото. Белята е станала, защото ти е поизбягал въздуха в кафявото тесто. Сместа трябва да остане максимално въздушна. Но опитай и със сухо какао, ще стане. Към бялата част не добавяй брашно, няма смисъл. Благодаря ти, че опита. Надявам се следващият път да се получи добре.

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 20 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus