Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3533
  • Печат

Лавандулови бисквити 2

 

b2ap3_thumbnail_lavanda_biscuits_3.jpg

 

Продукти за около 40 бисквити

125 г меко масло
80 г пудра захар
1 белтък
2 с.л. свежи лавандулови цветове
100 г бяло пшеничено натурално нишесте
около 150 г брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
лилава сладкарска боя

 

b2ap3_thumbnail_lavanda_biscuits_1.jpg

 

Приготвяне

* Разбъркайте маслото и пудрата захар. Добавете белтъка и лавандуловите цветове. Сипете нишестето и отново разбъркайте. Ще получите гладък крем.

* Разпределете крема в три купички. Във всяка сложете по малко лилава боя като нюансирате според това, как на вас ще ви хареса наситеността на цветовете. Разбъркайте крема за да може боята добре да се разтвори.

* Смесете брашното с бакпулвера и го разпределете в трите купички. Първо разбъркайте с вилица за да направите маслени трохи. Едва след това преценете дали е нужно да сложите още малко брашно. Тестото трябва са стане меко и да не лепне. Ако сте сложили повече брашно капнете малко студена вода и омесете.

* Ще се отклоня за момент от рецептата за да ви кажа защо реших да процедирам по този начин като разделя тестото на три части преди да е окончателно измесено. Масленото тесто е много капризно. Не търпи дълго да се обработва, особено с ръце. От топлината им започва да се отделя маслото от водата и тестото се пресича. Става твърдо и ронливо. Ако бях разделила на три части готовото тесто и след това да прибавя боята щеше да се наложи да го меся допълнително докато получа равен цвят. Достраша ме да го направя именно поради причините, които споменах. Предпочетох да го разделя на части докато е още кремообразно, оцветих го и после го доизмесих като прибавях постепенно брашното. Затова не съм посочила абсолютно точна мярка за количеството брашно. Не ви е нужна. Доверете се на ръцете си. Те сами ще усетят кога тестото е готово.

* Завийте готовото тесто в найлоново фолио и го оставете в хладилника за 20 минути.

 

b2ap3_thumbnail_lavanda_biscuits_4.jpg

 

* Разточете всеки цвят върху поръсена с брашно хартия за печене на много тънка кора. Не разточвайте направо върху плота, ползвайте хартия за печене. Тестото е много тънко и няма да можете да го отделите и пренесете, независимо колко брашно сте поръсили върху работния плот.

* След като разточите и трите цвята ги наредете един върху друг като за основа ползвате най-светлия. С мокра длан навлажних леко пластовете за по-добра спойка. Минете внимателно с точилката за да изравните наслоеното тесто и с формичка изрежете бисквити. За съжаление моята е пластмасова, а не метална и малко слепи слоевете при рязането. Ако имате метална форма ще получите перфектни три различни пласта в лилаво.

 

b2ap3_thumbnail_lavanda_biscuits_5.jpg

 

* Подредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната и ги изпечете около 12 - 15 минути. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_lavanda_biscuits_2.jpg

 

* А ето какви шарени бисквитки се получиха от остатъците от тестото. Мога да кажа, че с пресни лавандулови цветове бисквитите са много по-ароматни отколкото със сушени. Направих ги само с белтък, а не с цяло яйце за да не наруша цвета на тестото. По-голямото количество нишесте ги прави много по-фини и крехки, отколкото ако са само с брашно. Опитайте!

* Тук може да видите още една рецепта на лавандулови сладки.

 

b2ap3_thumbnail_lavanda_biscuits_6.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Вторник, 23 Юни 2015

    Йоли, цял букет виждам в сладките ти, толкова са красиви! А за рязането... Мисля, че дефектът е станал ефект, защото пък при теб се е получило преливане на цветовете.
    Разбрах и за повода. Да ти е жив и здрав татко, желая му безброй радостни моменти с всички вас!
    Прегръдки! :)

  • Светулка
    Светулка Вторник, 23 Юни 2015

    Каква прелест, Йоли! Къде ти е вълшебната пръчица, казвай! В теб има извор, неизчерпаем извор на енергия. Благодаря ти, че споделяш с нас красотата, която сътворяваш. Не мога да спра да й се наслаждавам. Много те обичам!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 23 Юни 2015

    Душица сладка. И аз много си те обичам, Светулчице. Благодаря ти!

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Вторник, 23 Юни 2015

    Йолинка, как обичам лавандулови сладки! Аз правя моите без боя, но стават толкова ароматни, а твоите са като от приказка! Ще опитам и твоя вариант - обезателно! Много усмивки от мен!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 23 Юни 2015

    Благодаря ти слънчо. И аз харесвам този аромат. Бисквитите са най-обикновени, просто са лилави. Ако ти се заиграва, давай.

  • Гост
    bety Вторник, 23 Юни 2015

    Обожавам лавандулови сладкиши! Толкова са красиви Йоли! Нишестето наистина ги прави по-крехки и топящи се в устата!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 24 Юни 2015

    Благодаря ти миличка. Права си за нишестето. Май го слагам във всички сладки, които се разточват.

  • Гост
    Кари Цветкова Сряда, 04 Май 2016

    Йоли, рецептата ти за лавандулови сладки е просто божествена! Страхотни са! Благодаря ти

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 05 Май 2016

    Благодаря ти Кари. Много се радвам, че ти харесаха бисквитите. Да са ти сладки!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus