• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 19753
  • 3 коментара
  • Печат

Агнешки книжен кебап

 

b2ap3_thumbnail_lamb_kebap_2.jpg

 



  Това ястие винаги много се е харесвало у дома и често се прави. Не само с агнешко, а и с телешко месо. Но по-пролетен вкус от агнешко с пресен лук, чесън и джоджен няма! Обикновено първо задушавам месото до полуготовност. За кратко слагам лука и чесъна, и чак след това завивам в хартия за печене. Правя това, тъй като хартията прегаря, ако се пече дълго време и след това става трошлива. Освен това е много прегоряла на вид и доста омазнена. При хартия за печене и алуминиево фолио 2 в 1 на Fino тези проблеми не съществуват. Хартията е изолирана от алуминиевото фолио и не е изложена на високата температура на фурната. Фолиото допълнително увеличава топлината при готвене и ястието се сготвя много по-бързо. Да не говорим, че като сервирам храната, пакетът, в който съм увила месото е напълно чист и всичкия сос е останал вътре. Затова агнешкия кебап, който направих е без предварителна термична обработка. Заповядайте рецептата.

Продукти за 4 порции:

600 г агнешка плешка
сол и черен пипер на вкус
2 връзки зелен лук
4 стръка пресен чесън
1 връзка пресен джоджен - листа
4-5 с.л. олио
1 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. вода
1/2 връзка магданоз
1 с.л. червен пипер
Fino - хартия за печене и алуминиево фолио 2 в1

Приготвяне:

* Нарежете месото на хапки и ги поставете в купа. Посолете и поръсете с черен пипер.

* Зеления лук и чесъна нарежете на едро, а джоджена на ситно. Добавете ги към месото и залейте с олиото, виното и водата. Разбъркайте добре и оставете цялата смес да се маринова за 30 мин., а лука и чесъна да намалят обема си.

* Отрежете 4 големи парчета Fino - хартия за печене и алуминиево фолио 2 в 1 и разпределете в средата им месото. Поръсете с червен пипер, а най-отгоре сложете цели клончета магданоз.

 

b2ap3_thumbnail_lamb_kebap_1.jpg

 

* Загънете добре, като прищипете краищата на фолиото и оформите пакетчета.

* Загрейте фурната на 180*. Подредете пакетчетата в тава и налейте до средата на пакетите топла вода. Изпечете ястието за около 90 мин. Сервирайте с кисело мляко и стрък пресен чесън. Да ви е сладко!

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Ваня Славкова Сряда, 28 Март 2018

    Завръщане в детството

    Йоли , чудесна рецепта ! Искам да ти благодаря от сърце ,че ме върна в детството когато моята любима баба приготвяше агнешкото така ! Сякаш беше вчера когато по Великденските или Гергьовски празници у дома ухаеше на агнешко книжен кебап .

  • Yoli
    Yoli Сряда, 28 Март 2018

    RE:Завръщане в детството

    А кажи ми Ванче, има ли нещо по-хубаво от бабиния уют! Боже, как обичам нещо да ми напомня на това. Страшно се радвам, че съм те върнала към спомените ти. Това ми е тай-голямата награда! Благодаря ти, мила. Светли празници!

  • Гост
    Ваня Славкова Петък, 30 Март 2018

    RE:RE:Завръщане в детството

    Светли празници и на теб Йоли , бъди БЛАГОСЛОВЕНА!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 19 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus