Публикувано от в в Супи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3846
  • Печат

Куманова гъбена чорба

b2ap3_thumbnail_mushroom_-soup_3.jpg

 

 Тази вкусна гъбена чорба научих от приятеля ми Ники Куманов. Е, как по друг начин да я нарека, ако не на негово име? Благодаря ти Ники от името на всички, които ще прочетат рецептата в блога и ще опитат чорбата. Всъщност, няма кой знае какво да се пише за тази супа. Обичате шкембе чорба, нали? Излишно е да ви обяснявам как се прави, всеки знае. Но все пак ... заради гъбената вкусотия ще ви опиша на кратко.

 

b2ap3_thumbnail_mushroom_-soup.jpg

 

Продукти
 
500 г пресни гъби по избор
2 с.л. масло 
сол на вкус
черен пипер
вода
 1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. масло
1 ч.л. червен пипер 
 счукан чесън
оцет
лют пипер

 

b2ap3_thumbnail_mushroom_-soup_4.jpg

 

Приготвяне
 
*  Почистете гъбите, нарежете ги на едри парчета и ги запържете в маслото. Долейте вода колкото вие прецените като  за гъста супа. Варете 30 минути, а накрая посолете и подправете с черен пипер. Налейте прясното мляко и кипнете.
 
*  Запържете червения пипер с маслото и го сипете при гъбите. Разбъркайте и отделно към чорбата сервирайте чесън, оцет и лют пипер. Това е, няма друго. Остава да и се насладите. Аз имах щастието да приготвя чорбата с диви гъби. Сега е добър сезон за тях, може да си купите от пазара или сами да си наберете. От култивираните гъби добър избор е да смесите печурка и кладница. И за край не мога да не ви се похваля с успешния гъбобер на веселата ни компания. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_DSC02467.JPG

 

b2ap3_thumbnail_DSC02478.JPG

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Коко Събота, 28 Февруари 2015

    Повече мляко

    Аз го правя с повече мляко, за да се придаде по-плътен вкус на супата. Една чаша мляко прави вкуса прекалено воднист за моите рецептори. :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 28 Февруари 2015

    RE:Повече мляко

    Ха ха, Коко, имам една приятелка, която казва " мразя супата да ми мирише на вода". Напълно я подкрепям. И ти си от тази партия. Благодаря ти, че се отби при мен. А супата ще я направиш така, както на теб ти харесва. Само това е важното. Да ти е сладка!

  • Гост
    Надя Понеделник, 14 Декември 2015

    Здравей Йоли, днес направих чорбата. Невероятна е. Обичам много гъбите, без значение по какъв начин са приготвени. А твоето предложение е една много икономична и лесна за изпълнение рецепта. На мен също ми изглеждаше малко рядка и затова реших в мазнината преди червения пипер да сложа 2-2,5 с л брашно. Така стана много приятна, толкова че си сипах два пъти.:p.Благодаря ти много, че споделяш рецептите си. Често правя справка в твоя сайт, защото съм сигурна и спокойна, че ще ми се получи. Поздрави!!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 15 Декември 2015

    Толкова си мила, Наде. Благодаря ти за доверието и хубавите думи. И аз като теб много обичам гъби във всякакви варианти. Че съм и гъбарка първа по горите! Благодаря още веднъж и весели празници!

  • Гост
    Надя Вторник, 15 Декември 2015

    Аз ти благодаря Йоли, набелязала съм си още няколко твои рецепти за идните празници- парен пръстен, ще го направя първо в сладкия вариант, македонската баница и едни медени бисквити с пълнеж. Колкото до книгата на Добрина Венкова, аз също я имам, но честно казано не винаги се получава добре, което не означава че рецептите са и лоши, напротив, харесват ми много, просто не са обяснени стъпките , така както ги обясняваш ти. При първа възможност ще ти пиша какви са били отзивите за вкусотиите. Весели празници на теб и твоето семейство!

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 16 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus