Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2100
  • Печат

Кремки

 

b2ap3_thumbnail_brioche_-cream_2.jpg

 

Продукти за 8 кремки

2 яйца
40 г захар
ванилия
1/4 ч.л. сол
320 г брашно + брашно за доизмесване
15 г суха мая
150 г студено масло

Крем

1/2 пакетче ванилов пудинг без варене

 

b2ap3_thumbnail_brioche_-cream_.jpg

 

Приготвяне

* Разбийте яйцата със захарта, ванилията и солта. Прибавете 2/3 от брашното, примесено с маята. Разбъркайте лепкаво тесто.

* Започнете да прибавяте студеното масло, нарязано на кубчета като стривате с пръсти. Прибавяйте и по малко от останалото брашно. След като цялото масло се усвои от тестото, омесете на гладка топка и оставете да втаса. Ако тестото е много лепкаво му прибавете още малко брашно и доизмесете.

* Разбъркайте крема според описанието на опаковката.Лично аз слагам по-малко мляко от описаното, тъй като искам крема да е по-гъст и да не се разлее при печене.

* Разделете тестото на 8 части. Всяка разтеглете на кръг като изтъните максимално средата, а края оставите по-дебел. Непременно трябва да оформите борд, който да служи за ограничител на крема и да не му разреши да изтече по време на печене.

* Подредете кръговете в тава, покрита с хартия за печене. В средата сипете крем и изпечете сладкишите в предварително загрята на 180* фурна за около 15 - 20 минути. Сервирайте кремките леко топли. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_brioche_-cream_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: тестени

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus