Публикувано от в в Супи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2034
  • Печат

Крем супа от кореноплодни

b2ap3_thumbnail_supa1.jpg

 

Продукти

3 картофа
2 моркова
парче глава целина
1 корен пащърнак
2 гулии (земна ябълка)
малко парче пресен джинджифил
50 г масло
3-4 сл. квасена сметана
сол на вкус
200 г пилешки гърди
2 с.л. зехтин
2 стръка зелен лук (само бялата част)
1 скилидка чесън
1 с.л. ситно нарязан пресен джинджифил
1 голяма гъба печурка
шепа сурово кашу
босилек
сол и черен пипер на вкус

Приготвяте

* Почистете зеленчуците за супата, нарежете ги на парчета и ги сварете във вода заедно с маслото. Пасирайте на гладък крем. Разредете с толкова вода, колкото сами прецените. Разбъркайте сметаната с бъркалка и я сипете в супата. Кипнете още веднъж всичко и посолете.

* Запечете ядките в сух тиган и ги извадете в купичка. Нарежете месото на малки парченца и го запържете за няколко минути в зехтина. Нарежете ситно джинджифила, лука и чесъна и ги добавете към пилето.Гответе още 1-2 минути и извадете месото при кашуто. В същия тиган сложете нарязаната гъба и я запечете. Не добавяйте повече мазнина. Нека гъбата по-скоро се запече, отколкото пържи. Ароматът и така е много по-хубав. Накрая съберете в тигана всички съставки и посипете с малко босилек. Подправете със сол и пипер.

* Сервирайте супата като в средата на всяка чиния сложите 2 лъжици от месото. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_supa.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: супи

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 18 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus