Публикувано от в в Супи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1315
  • Печат

Крем супа от джанки

b2ap3_thumbnail_Plum_-Soup_5.jpg

 

 Продукти

1 ч.ч. почистени от  костилките зелени джанки
1 малка главичка кромид лук
2 връзки листа от цвекло - около 40 бр.
1 китка магданоз
2 стръка девесил
1 зелена люта чушка
4 - 5 с.л. олио
1 с.л. нишесте
вода
сол на вкус

Приготвяне

*  Нарежете лука и го запържете в мазнината. Поръсете с нишестето, разбъркайте и налейте малко вода. Добавете джанките, лютата чушка и нарязаните магданоз и девисил. Долейте още вода и сварете всичко за 5 - 10 минути. Нарежете на едро листата цвекло и накрая ги сипете в  супата. Варете още 1 - 2 минути. Съвсем  умишлено слагам  цвеклото в края на готвенето. По този начин се запазва свежият му зелен цвят.

*  Пасирайте супата до гладкост и разредете с вода по ваш вкус. Посолете. След като супата се охлади я приберете в хладилника да се изстуди напълно преди да я сервирате. Да ви е сладко!

*  Може предварително да кипнете джанките за да отстраните костилките им или да ги почистите с ножче. Ако обичате по-кисело увеличете количеството на джанките. Аз сервирах супата с кашкавалени крутони, но би подхождало и натрошено сирене. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Plum_-Soup_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 18 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus