• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1677
  • 4 коментара
  • Печат

Свинско контрафиле с хлебно-лучен пълнеж

 

b2ap3_thumbnail_IMG_8000-y.jpg

 


Продукти за 2 порции:

400 г свинско контрафиле
сол и черен пипер на вкус
2 филии сух бял хляб
2 с.л. сушен лук
1 стрък зелен лук
1/2 ч.л. сух чесън
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян сух кориандър
2 жълтъка
30 г масло
1 с.л. олио

 

b2ap3_thumbnail_IMG_8000-yy.jpg



Приготвяне:

* Оформете месото на два дебели котлета. С остър нож направете дълбок джоб, като разрежете всяко парче отстрани, без да го прерязвате до края. Посолете и поръсете с черен пипер.

* За плънката натрошете на едри трохи само средата на хляба. Добавете сушения лук, ситно нарязаната зелена част от пресния лук, чесъна, зехтина и кориандъра. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте всичко с жълтъците.

* Напълнете котлетите и затворете разрязаната част с клечки за зъби. Загрейте маслото и олиото. Изпържете месото на среден огън за по 2 минути от всяка страна до зачервяване. Намалете котлона до слабо и похлупете съда. Задушете още 2-3 минути и сервирайте с гарнитура по желание. Да ви е сладко!

*** Сушеният лук е идеален за всякакви пълнежи. Той е сладък, с много активен аромат и без никаква острота, за разлика от пресните видове лук. Хлебно-лученият пълнеж е подходящ за пиле, пуешко или телешко месо. Най-вкусен става със сушен пържен лук. Все пак, ако не разполагате със сушен лук задушете на бавен огън 1 глава ситно нарязан кромид-лук. Задушавайте само в масло действително на слаб огън дълго време. Лукът трябва да се карамелизира, да стане сладък на вкус, но в никакъв случай да не прегаря. След това може да го ползвате за пълнеж или ароматно масло.

 

b2ap3_thumbnail_IMG_8017-y.jpg

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Борислав Цветков Сряда, 15 Май 2019

    Толкова са вкусни рецептите, които предлагаш, че ми идва да те открадна - като в оня филм"Мъжки времена"!!!!

  • Yoli
    Yoli Сряда, 15 Май 2019

    Ех, че сладко това, Боби! Благодаря ти от сърце! Усмихна ме, да знаеш!

  • Гост
    Албена Чобанова Петък, 17 Май 2019

    Привет Йоли!Изключително вкусно! Поздравления!

  • Yoli
    Yoli Сряда, 22 Май 2019

    Много се радвам, че ти хареса, Бени. Благодаря ти много за коментара! Да ти е сладко!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 25 Май 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus