Публикувано от в в Сосове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2249
  • Печат

Конфитюр от червен лук

 

 


Продукти

1 кг червен лук
3 с.л.олио
1 с.л.масло
сол на вкус

100 г кафява захар
2 с.л.мед
100 мл винен оцет
100 мл оцет балсамико
100 мл червено вино

 

 Приготвяне

* Нарежете лука на полумесци и го задушете в мазнината докато поомекне. Посолете на вкус.

* В отделен съд карамелизирайте захарта. Дръпнете от огъня и добавете виното и двата вида оцет. Върнете обратно на котлона и бъркайте докато се разтвори карамела.

* Сипете течността при лука, добавете меда и варете на тих огън докато лукът се сгъсти и започне да се карамелизира. Опитайте и по ваш вкус добавете още мед, оцет или пък сол.

* Сложете карамелизираният лук в цедка за да се отцеди излишната мазнина. Сипете го в буркан. Не е необходимо да се съхранява в хладилника. Сервирайте с различни видове сирене. Да ви е сладко!

 

 

 

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли конфитюр лук сосове

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 18 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus