• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сосове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2927
  • 0 коментара
  • Печат

Конфитюр от червен лук

 

 


Продукти

1 кг червен лук
3 с.л.олио
1 с.л.масло
сол на вкус

100 г кафява захар
2 с.л.мед
100 мл винен оцет
100 мл оцет балсамико
100 мл червено вино

 

 Приготвяне

* Нарежете лука на полумесци и го задушете в мазнината докато поомекне. Посолете на вкус.

* В отделен съд карамелизирайте захарта. Дръпнете от огъня и добавете виното и двата вида оцет. Върнете обратно на котлона и бъркайте докато се разтвори карамела.

* Сипете течността при лука, добавете меда и варете на тих огън докато лукът се сгъсти и започне да се карамелизира. Опитайте и по ваш вкус добавете още мед, оцет или пък сол.

* Сложете карамелизираният лук в цедка за да се отцеди излишната мазнина. Сипете го в буркан. Не е необходимо да се съхранява в хладилника. Сервирайте с различни видове сирене. Да ви е сладко!

 

 

 

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли конфитюр лук сосове

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 14 Ноември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus