Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2794
  • Печат

Коледни трюфели

 

b2ap3_thumbnail_truffles_1.jpg

 

Основни продукти

За трюфели с бял шоколад - 24 бр.

50 г масло
80 мл течна неподсладена сметана
300 г бял шоколад

За трюфели с натурален шоколад -  24 бр.

150 мл течна неподсладена сметана
225 г натурален шоколад

За пълнежите

1 ч.л. зелен чай Мача
100 г суров шам фъстък

1/2 ч.ч. счукани карамелизирани орехи
настъргана кора от 1/2 портокал
2-3 капки портокалова есенция

1 с.л. бренди
прияни вишни

1 ч.л. нес кафе
цели печени лешници

стопен бял и натурален шоколад за покриване на трюфелите
цветно захарно тесто за украса

 

b2ap3_thumbnail_truffles_2.jpg

 

Приготвяне

* В отделни съдове загрейте двете части сметана до кипване. В едната сипете маслото и белия шоколад, а в другата натуралния. Разбъркайте на гладък крем.
 
* Разделете по равно двата крема в четири отделни купички. 
 
* Към едната купичка с бял ганаш прибавете зеленият чай и счукания шам фъстък. Разбъркайте и оставете да се охлади добре. Оформете бонбони  и ги потопете в стопен тъмен шоколад. Поставете ги върху хартия за печене за да се втвърдят добре.
 
 

b2ap3_thumbnail_truffles_3.jpg

 

* Втората купичка с бял ганаш първо трябва да се охлади преди да прибавите към нея карамелизираните орехи, портокаловата кора и есенцията. Ако сместа е топла ще стопи карамела и той няма да се усеща като хапвате бонбоните. Отново оставете на студено за да се стегне крема напълно. Оформете бонбони  и ги потопете в стопен тъмен шоколад. Поставете ги върху хартия за печене за да се втвърдят добре.

 

b2ap3_thumbnail_truffles_4.jpg

 

* Към едната купичка с тъмен ганаш прибавете алкохола, а към другата кафето без да го разтваряте предварително. Разбъркайте и оставете на студено да се втвърдят. След като това стане направете бонбони като в едните сложите цял печен лешник, а в другите по една пияна вишна без костилка. Топнете бонбоните в стопен бял шоколад. Поставете ги върху хартия за печене за да се втвърдят добре.

 

b2ap3_thumbnail_truffles_5.jpg

 

*  Върху бонбоните, покрити с тъмен шоколад капнете малко стопен бял за да заприлича на снежно покритие. След като и той се втвърди направете коледна украса и я залепете с малко течен шоколад.
 
* Набодете клечки за зъби по стиропоровия венец, а по тях забодете трюфелите.

 

b2ap3_thumbnail_truffles_6.jpg

 
 * Подредете венеца както на вас ви харесва. Весели празници и да ви е сладко!
 
 

b2ap3_thumbnail_truffles7.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 26 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus