Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3546
  • Печат

Коледни бисквити с кафе

 

b2ap3_thumbnail_Weihnachtspltzchen_4.jpg

 

 Честит рожден ден, маме. Не ти направих торта, но затова пък изрисувах бисквити. Малки миниатюри, които знам, че ще харесаш. Бъди ми здрава! Благодаря ти, че си до мен във всеки миг на радост и скръб. Благодаря на Бога, че те има. Обичам те много, безкрайно много. Целувам те по прекрасните ти очи и мислено те притискам до сърцето си. Честит празник!

 

b2ap3_thumbnail_Weihnachtspltzchen_5.jpg

 

Продукти за около 60 - 70  бисквити

250 г меко масло
80 г пудра захар
40 г мека кафява захар
2 с.л. течен мед
1 яйце + 2 жълтъка
350  г бяло брашно
100 г пшеничено нишесте
1 с.л. ситно смляно кафе
1 с.л. какао
1/4 ч.л. канела
ванилия

 

b2ap3_thumbnail_Weihnachtspltzchen_6.jpg

 

 Приготвяне

* Разбийте маслото с двата вида захар и меда. Прибавете яйцето и жълтъците.
 
* Смесете и пресейте заедно всички сухи съставки. Добавете ги съм маслената смес  и омесете меко тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно. 
 
* Завийте тестото в найлоново фолио и го охладете за 30 минути. Разточете го на части върху набрашнен плот и изрежете бисквити с формички за сладки. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. 
 
* Загрейте фурната на 170* и изпечете бисквитите за около 10 - 12 минути. След като изстинат ги украсете по ваше желание. Аз ги покрих с глазура от белтък и пудра захар. След като изсъхнаха добре, нарисувах върху нея различни Коледни мотиви със сладкарски флумастери.

 

b2ap3_thumbnail_Weihnachtspltzchen_7.jpg

 

* Ако искате да направите белтъчна глазура, разбийте на твърд сняг белтъци с пудра захар. Пропорциите, които ползвам са 70 г пудра захар за 1 белтък.  С тази глазура може да рисувате по сладките. С нея съм очертала контурите на бисквитите. Запълнила съм ги със същата глазура, но разредена с малко вода. Добавяйте водата внимателно на малки части. Трябва да получите такава консистенция, че капка от глазурата свободно да се разлива. С тази полутечна глазура може да запълните бискивитите. Трябва да ги оставите добре да изсъхнат и глазурата да се втвърди напълно. След това може да рисувате спокойно по тях. Забавно е, опитайте. Флумастери може да намерите в магазините за сладкарски принадлежности на ул. Кадемлия 6 в кв Редута, както и в магазина на ул. Неофит Рилски 17. И двата магазина са в София, но доколкото знам може да направите поръчка и да ви доставят избраните от вас продукти. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Weihnachtspltzchen_8.jpg

b2ap3_thumbnail_Weihnachtspltzchen_9.jpg

b2ap3_thumbnail_Christmas_-cookies_.jpg

b2ap3_thumbnail_Christmas_-cookies_3.jpg

b2ap3_thumbnail_Christmas_-cookies_2.jpg

b2ap3_thumbnail_Christmas_-cookies_1.jpg

b2ap3_thumbnail_Unbenannt-1.jpg

b2ap3_thumbnail_Unbenannt-2.jpg

 

* И тъй като нямам торта, ще си запаля за твое здраве една бисквитена свещичка и ще я духна за щастие. Пак те обичам, маме.

 

b2ap3_thumbnail_Weihnachtspltzchen_14.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: кафе коледа сладки

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Десислава Енчева Понеделник, 24 Ноември 2014

    Коледни бисквити с кафе

    Влюбих се в тези бисквитки и особено в рисунките,толкова коледно настроение лъха :):):)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Ноември 2014

    Това са много хубави сладки, Деси. Много ще се радвам да ги опиташ. Добре дошла и да ти е сладко в новият сайт.

  • Теа
    Теа Неделя, 07 Декември 2014

    Изключително красиво, по-късно днес ще ги приготвя, звучат ми добре :D

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 07 Декември 2014

    Благодаря ти Тейка. Ще се радвам да ги опиташ. Да са ти сладки!

  • Теа
    Теа Вторник, 09 Декември 2014

    Приготвих ги, прекрасен аромат ! Препоръчвам на всички :) Сега във фурната са меденките, пак по твоя рецепта :D

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 09 Декември 2014

    Златна си ми, Тейка! Благодаря ти от сърце! Как си ме радваш ти само! Да са ви сладки курабийките!

  • Гост
    Моника Петък, 19 Декември 2014

    Здравей Йоли,
    Реших да направя твоите меденки и да ги украся с белтъчна глазура, но никога досега не съм правила и не знам дали ще се получи. След като очертая контура трябва ли да го оставя да изсъхне преди да го запълня и коло горе-долу вода слагаш към глазурата? Също има ли начин самата глазура да се оцвети и така с различни цветове да украсявам, защото няма как да взема тези флумастери, с които се рисува? И последно има някакви неща за украсяване на Др. Йоткер те какво представляват и може ли и с тях вместо флумастери?
    Претрупах те с въпроси, но от много време искам да направя такива меденки и искам да станат красиви :) и Весели празници
    Мони

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 19 Декември 2014

    Здравей Мони. Много се радвам, че си решила да украсяваш сладките. Ще видиш колко е забавно. Най-добре е да си направиш глазура като за целувки, от белтъци и захар. Тя се суши най-бързо и се оцветява в каквито цветове искаш. Тези, за които говориш на др Йоткер са лепкави, няма да ти изсъхнат добре бързо. Ще трябва дни наред да ги чакаш. Така че, давай с добре познатите ни белтъци. Приятни занимания и весели празници!

  • Гост
    Виктория Вторник, 12 Декември 2017

    Годност

    Изключително красиви бисквитки и ме грабна рецептата. Тъй като виждам наличието на яйца в рецептата, колко дни могат да издържат и кога е добре да се направят?

  • Yoli
    Yoli Сряда, 13 Декември 2017

    RE:Годност

    Здравей Вики. Ще се радвам да ги опиташ. Благодаря ти, много си мила!

    Трайността на бисквитите е много голяма. Цял месец могат да се съхраняват просто затворени в кутия. Когато решиш, тогава ги направи. Имаш време до Коледа, но може и още днес да ги изпечеш.

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 18 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus