Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2191
  • Печат

Кокосови блокчета

 

 

Продукти

85 г захар
50 г масло
200 г сметана
ванилия
200 г кокосови стърготини
150 г черен шоколад
30 г бял шоколад

 

 

Приготвяне

* В тефлонов съд загрейте сметаната, маслото и захарта. Бъркайте докато се стопи захарта. Изсипете кокосовите стърготини и ванилията и разбъркайте добре. Оставете сместа да се охлади.

 




* Покрийте дъска за рязане на хляб с алуминиево или найлоново фолио. Изсипете отгоре кокосовата маса и с ръце оформете правоъгълна плочка с височина 2 см. Ако искате правоъгълника да стане по-равен го покрийте с парче найлоново фолио и лекичко минете отгоре с точилка. Поставете дъската в хладилника за 2 часа.

 

 

 * С остър нож нарежете блокчета с приблизителни размери 7/2,5 см.

 

 

 * На водна баня в отделни купички стопете двата вида шоколад. Върху всяко кокосово блокче изсипете по 1 ч.л. от черния шоколад. Разнесете го навсякъде с помощта на тънка четка. Ако желаете може да потопите блокчетата в стопения шоколад, но в такъв случай ще трябва да увеличите количеството му. След като шоколадовата глазура се втвърди украсете блокчетата с тънки ивички бял шоколад.

 

 

 * От тази смес можете да направите бонбони, сладолед (прибавете малко сметанов сладолед към кокосовата маса) или да я ползвате като пълнеж за торта или сладкиш. Спокойно можете да замразите половината количество, ще ви бъде под ръка при ненадейни гости.

 

 

 


Източник - Лаура

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Danito
    Danito Понеделник, 24 Ноември 2014

    Йоли, много хубава идея, само че аз имам проблем с това покриване със шоколад, никога не ми се получава. Има ли някаква тайна?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Ноември 2014

    Дани, добре дошла. Радвам се, че си тук. Шоколадът за да става добре за украса или обличане трябва да е добре темпериран. Към стопен на водна баня шоколад трябва да прибавиш малко студен такъв. Разбъркваш докато се стопи и той. Така шоколадът става лъскав и засъхва без проблеми. Не се отказвай , опитай пак.

    Отговор Отказ
  • Гост
    Мария Понеделник, 19 Декември 2016

    Здравей, Йоли!
    Преди малко попаднах на тези прекрасни блокчета и ... и... вече са в хладилника. Чакат утре да ги нарежа на блокчета и да ги потопя в шоколад. Изключително лесна и бърза рецепта, а снимките са ти прекрасни, поздравления!
    Весела Коледа и здрава Нова година!
    Поздрав! Мария

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 21 Декември 2016

    Благодаря ти от сърце, Мария! Много се радвам, че си надникнала тук и си си харесала рецепта. Надявам се кокосовите блокчета да ви се харесат и на вкус!

    Весели и светли празници и на теб!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 24 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus