• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Великден
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2354
  • 0 коментара
  • Печат

Клада

 

b2ap3_thumbnail_klada_3.jpg

 

 
Като ви остане козунак  от Великден  какво го правите? Знам, на най-различни сладкиши, бонбони, пържени филийки или пък на трохи за пълнежи. Искам  да ви предложа един  по-различен вариант. Може би не толкова като вкус, а по-скоро като визия. Важното е да е забавно, нали? 
 
 
 Продукти за 2 порции

4 малки филийки сух козунак
1 яйце
8 с.л. захар
40 г масло
1 ванилия, настъргана кора от ½ лимон
6 с.л. течна сметана
4 с.л. рикота
6 с.л. прясно мляко
 
 

b2ap3_thumbnail_klada_5.jpg

 

Приготвяне
 
* Намажете филийките козунак  с половината масло и ги нарежете на пръчици. Подредете ги в малки форми с вместимост приблизително 250 мл като клада. Между тях сложете останалото масло на малки бучици.
 
 

b2ap3_thumbnail_klada.jpg

 

 
* В купа разбъркайте яйцето с всички останали продукти. Залейте козуначената клада с крема.
 
 

b2ap3_thumbnail_klada_1.jpg

 

 
 * Изпечете в загрята на 180* фурна за около 15 минути. Печете на долното ниво на фурната и обезателно покрийте стърчащите пръчици козунак  с фолио за да не прегарят. Сложете отдолу  тавичка или друго парче фолио, защото е възможно плънката да покапе, особено, ако сте заляли козунака до горе. Така ще запазите фурната чиста.
 
* Подресете десерта леко топъл поръсен с филирани бадеми и пудра захар. Да ви е сладко!
 
 

b2ap3_thumbnail_klada_2.jpg

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 19 Ноември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus