Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1905
  • Печат

Киш с круша и сирене

 

b2ap3_thumbnail_tartlets_pear_2.jpg

 

Продукти за 12 малки форми за киш

125 г меко масло
1 яйце
1/2 ч.л. стрита сушена салвия
1/4 ч.л. сол
250 г брашно
2 круши
100 г синьо сирене
1 яйце
1 ч.ч. заквасена сметана
сол на вкус, 30г орехови ядки

 

 

b2ap3_thumbnail_tartlets_pear-1.jpg

 

Приготвяне

* Разбъркайте добре маслото и яйцето. Добавете салвията и солта. С брашното омесете тесто. Ако е необходимо добавете още малко брашно. Оставете тестото за 30 минути в хладилника. Разточете го върху набрашнена повърхност или върху хартия за печене с дебелина около 2 мм. Изрежете 12 кръга със самите формички, в които ще печете киша. Поставете кръговете във формичките и притиснете тестото за да прилепне добре по стените и дъното.

* Разбийте яйцето и го разбъркайте със сметаната. Посолете. Сипете по една лъжица на дъното на маслените подложки и отгоре наредете резенчета  круша и сирене, като ги редувате. Поръсете с орехи.

* Изпечете до зачервяване в загрята на 180* фурна за около 20 - 25 минути. Сервирайте кишовете леко топли със зелена салата. Да ви е сладко!

* Обикновено подобен род печива първо се пълнят със съответния пълнеж и след това се заливат със сметаната. Препоръчвам ви този път да направите обратното. Така крушата и сиренето получават една вкусна коричка и приятен загар. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_tartlets_pear.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 18 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus