Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3356
  • Печат

Кхачапури

 

 


На вашето внимание предлагам една много вкусна и лесна рецепта. Но като се замисля даже няма и рецепта да пиша .... ще я караме без пропорции. Приемете го по-скоро като една вкусна идея за закуска или разядка.


 


Необходимо ви е най-обикновено хлебно тесто. Като знам заетостта на съвременните домакини просто можете да си го купите готово от магазина. А ако ви се заиграва в кухнята може да си изберете някое от тестата за хляб, които вече съм ви предложила в темата "Тестени". Всички са подходящи.

Нужни са ви и сирена ... каквито имате в хладилника : бяло сирене, кашкавал, синьо, пушено ...и т.н. Зависи от вкуса ви. Настържете сирената и ги направете с мокри ръце на топчета колкото топка за пинг-понг. Колкото топчета направите, толкова питки ще излязат. Количествата са по ваш избор.


 


Накъсайте тестото също на топчета като тези, които вече направихте от сирената. Разточете едно топче тесто на тънка питка и в средата сложете топче сирена.

 

 
 
 

Намокрете с малко вода краищата на питката и я похлупете с друга разточена питка. Притиснете добре с пръсти за да се залепят добре двата разточени кръга.

 
 

Внимателно разточете с точилка докато получите отново тънка кръгла питка.

 

 
 

Остава ви само да намажете от двете страни кхачапурите с малко зехтин и да ги изпечете от двете страни до почервеняване в сух тефлонов тиган на средна температура.

Е,да ви е сладко. Много е вкусно .... хрупкава коричка и ароматни стопени сирена. Неустоима комбинация.

 

последно модифициран в
Отбелязана с: тестени

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 15 Август 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus