Публикувано от в в Кексове и мъфини
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1319
  • Печат

Кекс с песто и козе сирене

 

b2ap3_thumbnail_pesto_cake.jpg

 

Продукти

180 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 яйца
50 мл олио
3 с.л. песто Дженовезе
100 г едро нарязани орехи
сол и черен пипер на вкус
150 г прясно козе сирене

 

b2ap3_thumbnail_pesto_cake_1.jpg

 

Приготвяне

* Пресейте брашното с бакпулвера.

* С бъркалка разбийте яйцата и олиото. Добавете пестото и орехите. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Сипере брашното с бакпулвера и разбъркайте.

* Постелете дъното и стените на продълговата форма за кекс с голямо парче хартия за печене. Сипете половината тесто и наредете върху него половината сирене, нарязано на малки бучки. Покрийте с другата половина тесто и отгоре набодете останалото сирене.

* Загрейте фурната на 170* и изпечете кекса за около 25 - 30 минути. Да ви е сладко!

* Може да замените сиренето с друго, което обичате, както и да ползвате зряло сирене. Умишлено избрах прясно за да може да се стопи в кекса и да даде вкус на цялото тесто. Същото се отнася до орехите и пестото. Комбинирайте продуктите изцяло спрямо вашия вкус. Кексът не е голям, но затова пък  е много вкусен. Подходящ  е както за закуска, така и за предястие. Може леко да препечете филийки от него и да ги поднесете със салата или към някакъв дип. Не забравяйте червеното вино. Наздраве!

 

b2ap3_thumbnail_pesto_cake_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: кексове и мъфини песто

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 29 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus