Публикувано от в в Великден
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2351
  • Печат

Кекс с моркови и ябълки

 

b2ap3_thumbnail_DSC031221.jpg


Продукти

3 яйца
2 с.л. портокалов ликьор
1 каф.ч. олио
2 настъргани моркова
1 настъргана ябълка
настъргана кора от 1 портокал
1 1/2 ч.ч. захар
2 1/2 ч.ч. брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 ванилии
канела, кардамон, карамфил, индийско орехче - обща смес от 1/2 ч.л.
1 каф.ч. нарязани орехи

Шоколадов ганаш

1 ч.ч. течна сладкарска сметана
200г шоколад по избор - млечен или натурален
2 с.л. портокалов ликьор или друг подходящ алкохол

 

b2ap3_thumbnail_DSC031142.jpg

 

 Приготвяне

* Разбийте леко яйцата с тел колкото добре да се смесят белтъците с жълтъците и добавете олиото, морковите, ябълката, кората от портокал и ликьора.

* Отделно разбъркайте всички сухи съставки. Смесете ги бързо с яйцата и сипете тестото в малки кексови форми. Разбира се, може да го изпечете под формата на цял кекс или на отделни малки кексчета. Загрейте фурната на 170* и изпечете до готовност за около 30-40 мин. като проверявате периодично с дървена клечица след 30-тата минута.

* Загрейте сметаната до кипване и добавете шоколада и алкохола. Разбъркайте на гладък крем и охладете. Консистенцията на крема зависи от вашият вкус - ако го обичате по-твърд сложете още малко шоколад и обратното, ако искате да е по-лек и мек намалете количеството шоколад.

* Намажете кексчетата с крема и гарнирайте с шоколадови яйчица, пълнени с различни кремове. Ето тук може да погледнете как ги правя аз ... малки или големи.

 

b2ap3_thumbnail_DSC031053.jpg

 

b2ap3_thumbnail_keks-d.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus