Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3673
  • Печат

Кекс Елха

 

b2ap3_thumbnail_Christmas_-tree_1.jpg

 

Продукти за кексовото тесто

4 яйца
200 г захар
125 г течно масло
100 мл прясно мляко
100 г стопен черен шоколад
1 с.л. какао
1 ч.л. нес кафе
100 мл прясно изцеден портокалов сок
настъргана кора от 1 портокал
300 г брашно
1 ванилия
щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
 
Продукти за крема
 
250 г меко масло
200 г пудра захар
1 ванилия
1  инстантен ванилов крем без варене или домашен млечен ванилов крем 500 г
зелена хранителна боя

захаросани череши или дребни цветни бонбони

 

b2ap3_thumbnail_Christmas_-tree3.jpg

 

 Приготвяне 

 * Разбийте яйцата със захарта на гъст и плътен крем докато утроят обема си. Сипете към тях маслото, разбъркайте и разделете сместа на две части в  отделни купи.
 
* Към едната част добавете прясното мляко, шоколада, какаото и кафето. Разбъркайте.
 
* Към другата част сипете портокаловия сок и настърганата кора.
 
* Пресейте брашното заедно с ванилията, солта и бакпулвера. Прибавете по равно брашното към двата крема.
 

* Постелете правоъгълна тава с хартия за печене. Сипете двата вида кексово тесто като го редувате неравномерно. Леко загладете, но внимавайте да не се смесват напълно шоколадовото и портокаловото тесто.

 

b2ap3_thumbnail_Christmas_-tree_4.jpg

 

 * Изпечете кекса в предварително загрята на 180* фурна. Оставете го да се охлади.

 

b2ap3_thumbnail_Christmas_-tree_5.jpg

 

* За крема  разбийте пудинга според указанията на опаковката. Ако се спрете на варианта с домашен крем, направете този, който най-много обичате. Кремът трябва да е гъст и напълно охладен. 
 
* Разбийте маслото с пудрата захар и ванилията на хубав крем докато сместа побелее и стане плътна. Добавете зелена боя.
 
* Внимателно  смесете двата крема като първо постепенно слагате във ваниловия крем малки части маслен. Интензивността на зеления цвят преценете сами. Ако е нужно добавете още малко боя.
 
* След като сте изпекли блата и разбъркали крема е време да сглобите елхата. Разрежете блата на  6 квадрата като всеки е с около 2 см по-малък  от предходния. Може съвсем точно да ги изчислите и премерите с линийка, но ви уверявам, че това не е нужно. Аз ги нарязах "на око". Като започнете да шприцовате с крема всички неравности и кривини ще бъдат заличени.
 
* На дъното на равна чиния поставете най-големия квадрат. Намажете го с малко крем в средата и върху него поставете следващият по големина квадрат като разминете ъглите им. По този начин подредете всички квадрати като ги слепвате помежду им с крем и разминавате ъглите им.

 

b2ap3_thumbnail_Christmas_-tree_6.jpg

 

* Сипете крема в пош с малък звездовиден накрайник и покрийте цялата конструкция с малки цветчета. Леко изтегляйте нагоре, ако искате да получите по-остри и издължени форми, които да приличат на иглички. Украсете коледното дръвче с шарени бонбонки, перлички, череши или с каквото на вас ви харесва. Оставете това удоволствие на децата си. А след това се съберете всички на масата, вземете по една лъжица и смело разровете  сладкиша. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Christmas_-tree_7.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: кексове и мъфини коледа

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 26 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus