Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2234
  • Печат

Кашкавалки

 

b2ap3_thumbnail_poni4ki_1.jpg

 

Продукти за 8 броя

2 яйца
250 мл прясно мляко или 1 ч.ч.
2 с.л. стопено масло
220 г брашно или 1 ч.ч.
1/2 ч.л. сол
100 г едро настърган кашкавал или 1/ 2 ч.ч.
2 с.л. нарязан пресен лук
1 с.л. нарязани пресни подправки по избор или 1 ч.л. сухи- мащерка, босилек, розмарин, салвия ... 
 
 

b2ap3_thumbnail_poni4ki.jpg

 

 Приготвяне

 * В купа разбийте с миксер или с бъркалка яйцата, маслото и млякото. Добавете солта и брашното и разбъркайте до гладкост. Накрая сипете кашкавала, подправките и лука. Оставете сместа за 30 мин. в хладилника.
 
* Загрейте фурната на 180*. Пригответе тавичка за мъфини и я сложете в горещата фурна за да се затопли добре. Не я мажете с никаква мазнина. Налейте студената смес в горещата тавичка. Напълнете формичките до горе. Изпечете кашкавалките за около 30 - 35 минути или до приятен златист цвят и докато бухнат  апетитно. 
 
* Ако имате ароматно сирене - тип Грюер или Чедър не се колебайте да сложите от него. Ще стане фантастично. Да ви е сладко!
 
 

b2ap3_thumbnail_poni4ki_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: тестени

Йоланта Делибозова

  • bety
    bety Събота, 04 Април 2015

    И тъй като имах голямо вдъхновение днес направих и кашкавалки, но добавих малко колбас, чушка и маслини. Станаха много вкусни и цветни

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 05 Април 2015

    Такава хубава идея, Бети! Благодаря ти от сърце! И аз така ще направя. Още утре! Красива Цветница, мила.

    Отговор Отказ

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 23 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus