• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Соленки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2845
  • Печат

Картофени соленки

 

Продукти за тестото

60 г меко масло

60г мека свинска мас
1 жълтък
3 с.л. кисело мляко
1/4 ч.л. сол
брашно

Продукти за плънката

2 сварени картофа
50 г пушен кашкавал
50 г краве сирене
2 с.л. олио
2 скилидки пресован чесън
2 с.л.зелени подправки по избор
1 яйце

Приготвяне

* Разбъркайте маста и маслото с жълтъка. Добавете солта и млякото. С брашно омесете меко и еластично тесто.

* Настържете на ситно ренде картофите, кашкавала и сиренето. Смесете ги с останалите продукти за плънката и разбъркайте добре.

* Разточете тестото на тънък лист и с чаша го нарежете на кръгчета.

* От плънката направете топчета. В центъра на всяко кръгче тесто сложете по едно топче.

 



* Прищипете с пръсти краищата на тестеното кръгче така, че да получите кошничка. Намажете ги с малко разбито яйце за блясък.

 

 



* Изпечете соленките да порозовяване в предварително загрята на 180* фурна. Много са подходящи за ледено бяло вино. Да ви е сладко!

 

 

 

 

 

последно модифициран в

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 25 Септември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus