Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2553
  • Печат

Картофени гнезда

 

 

Продукти за 12 гнезда

2 големи картофа
1 яйце
мащерка, магданоз
сол и черен пипер на вкус

Пълнеж

250 г спанак
стрък пресен лук
стрък пресен чесън
1 с.л.масло
100 г синьо сирене
1 яйце
2 с.л.квасена сметана
сол и черен пипер на вкус
12 пъдпъдъчи яйца

 

 

Приготвяне

* Настържете картофите на едро ренде. Залейте ги със солена вода и ги оставете 10 минути за да излезе нишестето .След това ги измийте добре със студена вода и ги отцедете в цедка. Накрая ги подсушете с кърпа.

* Смесете картофите с останалите продукти.

 

 

* Сложете от сместа в леглата на тавичка за печене на мъфини, предварително намазани с масло и разстелете по дъното и стените. Не се старайте да бъде равномерно, по-ефектно е гнездата да са "рошави".

* Изпечете гнездата в загрята на 200*фурна до порозовяване.

 

 
* Нарежете спанака, лука и чесъна. Задушете ги в маслото. След като изстине прибавете яйцето и сметаната. Овкусете със сол и пипер. Накрая прибавете натрошеното сирене. Напълнете изпечените гнезда и направете лека вдлъбнатина в средата. Чукнете по едно яйчице и запечете докато се втвърди белтъка.


 
 
* Сервирайте със зелена салата. Да ви е сладко!

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Русина (dolce ;) от гответе с мен от преди 7 -8 години ;)) Събота, 31 Октомври 2015

    Въпрос относно гнездата

    Йоли, могат ли гнездата да се приготвят предварително или са вкусни още топлички ?
    :p
    Подготвям първия рожден ден на дъщеричката ми и смятам цялото меню да е инспирирано от твоите предложения! Друго интересно предястие?

    И втори въпрос, телешките пържоли с пачи крак могат ли да се до готвят във фурна ( след изпържването). Ще сме 12 човека и ще е трудно в тигани..... А колко време предварително могат да се приготвят и "търпят" ли затопляне?
    Предварително благодаря!

  • Гост
    Русина (dolce ;) от гответе с мен от преди 7 -8 години ;)) Събота, 31 Октомври 2015

    Здравей Йоли,
    страхотен кулинар и естет си!!! Възхищавам ти се!!!
    Менюто за първия рожден ден на моето 3то слънчице ;) (или 4то с тати ;)) ще е изцяло по твои рецепти!!
    Бих искала да те питам за гнездата непременно топли ли се сервират! Но мога да приготвя заготовките може би от предния ден??
    Благодаря ти !

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 02 Ноември 2015

    Оооооо! Първи рожден ден! Това е един изключително важен и специалет ден за вас! Да ти е живо и здраво третото Слънчице!

    Много се радвам за доверието ти към мен, благодаря ти от сърце! Честно да ти кажа, специално за този случай картофените гнезда не са много подходящи. Първо, че няма да са хубави, ако са от предния ден, а второ, страшно са пипкави като работа. Просто не си заслужава да се мъчиш с тях за толкова хора. Направи ги някой друг път. Защо не направиш спаначените бисквити или пък магданозеното руло? Вкусни са, ефектни, подходящи за много хора и могат да се приготвят 2-3 дена предварително.

    С месото нямаш никакъв проблем. Печи, пържи, задушавай .. както намериш за добре. Всякак е чудно. Можеш спокойно да го сготвиш предният ден и да го претоплиш.

    Благодаря ти още веднъж и весел празник!

  • Гост
    Долче Понеделник, 09 Ноември 2015

    БлагодРя ти Йоли за съветите. Значи се пекат в момента.
    Ами ще мисля... :)

    А месото с какв гарнитура да сервирам?.
    Иначе ще правя и палачинкова та торта с пушено пиле. Нея я правих и за първия рожден ден на момчетата!!!!
    А исках да ме посъветваш и за свежа салата.
    Благодаря ти . Отивам на пазар и почвам. :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 09 Ноември 2015

    Доста задачи имаш. Запретвай ръкави. За месото направи ароматно пюре от кореноплодни. Сезонно е и е много вкусно. Картофи, морков, пащърнак, гулия и глава целина. Каквото искаш, това сложи. Става страхотно.

    За салата ... ох. Поразгледай малко от каталота. Много ми е трудно да ти предложа, всички са ми любими.

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 26 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus