Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2761
  • Печат

Карфиол с таханов сос

 

b2ap3_thumbnail_karfiol.jpg

 

Продукти

1 малка глава карфиол
1 к.ч. сусамов тахан
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. кориандър
2-3 с.л. кисело мляко
сок от 1 лимон
сол на вкус

Приготвяне

* Сварете са няколко минути карфиола предварително накъсан на розички във вряща подсолена вода. Прехвърлете го в цедка и веднага го залейте със студена вода за да се прекъсне процеса на варене. Карфиолът трябва да остане хрупкав.

* В купа изсипете тахана, добавете подправките, счукания чесън и лимоновия сок. С бъркалка започнете да разбивате тахана, като постепенно добавяте киселото мляко. Ако желаете по-течен сос, увеличете количеството мляко. Овкусете със сол.

* Нередете карфиола в чиния и залейте с тахановия сос. Да ви е сладко!

последно модифициран в
Отбелязана с: карфиол сусам тахан

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 29 Март 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus