Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6143
  • Печат

Карамелени блокчета

 

b2ap3_thumbnail_Christmas_-blocks_1.jpg

 

 Честита Коледа, мили приятели!

 

 

Продукти за 35 - 40 парчета

Тесто

250 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
80 г захар
ванилия
щипка сол
100 г меко масло
100 г студена вода

За намазване

3 - 4 с.л. сладко от малини или ягоди

Пълнеж

200 г масло
100 г бяла захар
50 г кафява захар
450 г микс счукани ядки по избор
2 с.л. течна сметана

 

b2ap3_thumbnail_Christmas_-blocks_4.jpg

 

 

Приготвяне

* За да направите тестото, смесете в купа брашното, бакпулвера, захарта, ванилията и солта. Разбъркайте. Добавете маслото и с ръце направете маслени трохи. Сипете водата и бързо омесете тесто. Оставете го в хладилника да се охлади за 30 минути.

* За да направите пълнежа, стопете маслото заедно с двата вида захар. Може да направите това и в микровълнова фурна. Разбъркайте и добавете ядките. Налейте сметаната и отново разбъркайте.

* Разточете тестото върху хартия за печене на правоъгълна кора с дебелина 3- 4 мм. Пренесете го заедно с хартията в тавата, в която ще печете. Размерите на моята тавичка са 25/27 см. Добре е тестото да опира в стените на тавата за да не изтече след това плънката.

* Намажете тестото с малиновото сладко. Върху него сипете сместа от ядки и масло. Разнесете я равномерно и загладете.

* Загрейте фурната на 180* и изпечете сладкиша за около 30 - 35 минути. Оставете го добре да изстине и го нарежете на хапки. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Christmas_-blocks_2.jpg

 

 

* Най - лесно може да размажете равномерно карамелената плънка с намокрена лъжица. Добре е сладкото, което използвате да е червено за да може добре да се вижда при разрязване. Може да нарежете сладкиша на триъгълници и да потопите ъглите им в стопен шоколад. Източник

 

b2ap3_thumbnail_Christmas_-blocks_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Гергана Лазарова Сряда, 24 Декември 2014

    Йолинка, колкото е вкусен, сладък и прекрасен десертът ти, толкова и такъв да е и животът ти от тук насетне. Светли празници, мила Йоли, силно те прегръщам! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Декември 2014

    Благодаря Гери. Дано те чуе Бог и да ти се върне същото! Весели празници, мила!

  • Radostina Tsoneva
    Radostina Tsoneva Сряда, 24 Декември 2014

    Току що го направих. Страхотен и ароматен е сладкиша, аз обаче малко повече брашно добавих. Весело изкарване на празниците, Йоли и продължавай да ни радваш с кулинарните си идеи.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Декември 2014

    Ах, Радост! Толкова се радвам, че го опита. Благодаря ти! Весели и щастливи празници!

  • Гост
    Теди Сряда, 24 Декември 2014

    щрифт

    Йоли, благодаря за прекрасните рецепти и снимки, надявам се дамога да си купя и от книгите ти, гурме зареждане и мотивиране така да се каже :-) Имам само една забележка към страницата, с този щрифт е трудно за четене, на мен ми е усилие някак си...студеномасло и студено масло ...има разлика де . Предполагам е с някаква цел, само отбелязвам как е за мен. Весела Коледа и успешна Нова 2015 година!!!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Декември 2014

    RE:щрифт

    Теди, много ти благодаря. Ама наистина. Страничката е съвсем нова и все още я нагодявам. Изключително много ми помагат хора, които казват какво не е добре. Така само мога да оправям нещата в по-добра насока. Права си за шрифта. Ще трябва да го помисля това, но матрицата за момента е тази. Ще видя как бих могла да го направя по-добър. В началото на всяка вечепта гора в ляво ила + и -. те са за увеличаване и намаляне на шрифта, но са толкова малки, че хората трудно забелязват иконките им. Има какво да работя оща по сайта. Ако нещо друго те затруднява непременно ми пиши. Наистина ми е от полза. Благодаря ти отново и весели празници!

  • Гост
    Vili Събота, 27 Декември 2014

    Честито Рождество Христово!
    Йоли, нека магията на Коледната нощ донесе благословение, топлина, здраве и късмет в дома ти!
    Желая ти много вдъхновение за нови идеи в прекрасния сайт!
    Весело посрещане на Новата година!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Декември 2014

    Честито Рождество и на теб, Вили. Весели и щастливи празници ти желая!

  • Гост
    Светулка Неделя, 28 Декември 2014

    Йолинка, какъв прекрасен сладкиш! Неустоим! Аз си падам по сладкото и не се сдържах да го опитам. Сладкото от малини ни е от любимите. Реших този път да смеся нормалното бяло брашно с малко от Лимец (да си залъжа съвестта, че е по-здравословно:). Съответно сложих малко бакпулвер отгоре, за да не се "степа" тестото. Много вкусно нещо! Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 28 Декември 2014

    Много се радвам, че опита сладкиша, Светле. За мен това е един от най-хубавите десерти, които съм правила. Комбинацията между продуктите е великолепна. Страхотно, че и на теб ти хареса! Да ви е вкусен на всички у дома!

  • Аркис
    Аркис Сряда, 31 Декември 2014

    Здраве, щастие, късмет ...

    Когато стрелките в 12.00 се слеят
    и звън тишината пробуди,
    в таз щастлива минута
    желая ти много радост и сполука!

    Много вкусно сладкишче, Йоли. Тази нощ ще посрещнем новата 2015 и с него, а днес имаше опашка за кройчетата...:D ...Винаги в празничните дни на масата имаме и нещичко направено по твоя рецепта. Винаги се получава. Благодаря ти, мила!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 01 Януари 2015

    RE:Здраве, щастие, късмет ...

    Ах, Иси! Много станахме на опашката за крайчетата. И аз, и синът ми също се включваме. Че и баща ми. Много, много ти благодаря, мила! Страшно ме зарадва! Щастлива Нова година на теб и цялото ти семейство!

  • Гост
    Iskra Georgieva Петък, 02 Януари 2015

    RE:RE:Здраве, щастие, късмет ...

    Благодарим ти от сърце. Прегръдки от Мадрид

  • Гост
    Нели Цветкова Сряда, 18 Февруари 2015

    Здравей Йоли,

    Имам много голяма молба към теб моля те от сърце да ме включиш в курса за френски макарон на 22. 02 15 г.
    не мога да се включа в априлския курс защото имам ангажимент в чужбина през април.Имам сладкарница с работилница и имам много голямо желание да пусна този асортимент в Плевен.
    Предварително ти благодаря
    С уважение Нели Цветкова

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 18 Февруари 2015

    RE:Здравей Йоли,

    Нелче, не те разбирам нещо. Да не ме бъркаш с Йоана? Аз на 22- ри изобщо няма да съм в Бг и не знам за никакъв курс.

  • Гост
    grace Събота, 11 Юли 2015

    Zdravei,mila Yoli!

    Vinagi se zatrudniavam da izbera torta za moiat malak sin (na batkoto vinagi pravim nashata liubima toffifee) i se zachudih dali moje tozi sladkish niakak si da stane na torta? Iskam da sloja figurki ot gore,i moje bi ako ia izmaja s maslen krem,shte stane neshto,mislish li?
    Blagodaria mnogo! :-)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 11 Юли 2015

    RE:Zdravei,mila Yoli!

    Здравей и ти. Благодаря ти от сърце за доверието. Истината е, че това е може би един от най-вкусните за мен сладкиши. Добър е изборът ти. Всичко може да се превърне в торта, стига да го оформиш подходящо и да сложиш крем. Само няколко неща да ти кажа конкренто за този сладкиш, а ти ще прецениш сама. Не е подходящ за сиропиране. Това е сух, маслен и ронлив сладкиш с много фина структура. Отгоре е хрупкав заради карамела и ядките. Не препоръчвам сиропиране в никакъв случай. Също и маслен крем. Самият сладкиш е тежък. В него има много маслло, карамел и ядки. По-добре го олекоти с крем от бита сметана, смесен с млечен или само от заквасена сметана. За добра форма може да я желираш. Благодаря ти още веднъж и весел празник!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 18 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus