Публикувано от в в Кремове Сладоледи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2083
  • Печат

Къпинов мус

 

b2ap3_thumbnail_blackberry_-mousse_2.jpg

 

Продукси за 4 порции

500 г къпини
2 с.л. захар
250 г гъсто кисело мляко
80 г захар
150 мл млечна сметана за разбиване
ванилия
10 г желатин

 

b2ap3_thumbnail_blackberry_-mousse_3.jpg

 

Приготвяне

* Кипнете къпините заедно с двете лъжици захар и малко вода за 2 минути. Охладете и пасирайте. Претрийте през цедка за да отстраните семките.

* Разбъркайте млякото със захарта и ванилията, а сметаната разбийте на сняг.

* Сипете към млякото половината от къпиновото пюре и разбъркайте.

* Залейте желатина с малко студена вода и го оставете да набъбне. Стопете го на водна баня или в слаба микровълнова фурна. Добавете го към къпиновото мляко и разбъркайте.

* Накрая с внимателно бъркане прибавете сметаната. Приберете крема в хладилника за няколко часа докато се желира добре.

* Сервирайте муса с останалия къпинов сос. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_blackberry_-mousse_1.jpg

 

* Може да разсипете муса преди да се желира в отделни купички или форми. Ако е в един съд, най-лесно ще гребнете от него с гореща подсушена лъжица. По време на приготвянето му опитайте на вкус. Ако ви се стори, че не е достатъчно сладък прибавете още захар. Не преразбивайте млечната сметана. За разлика от растителната тя се разбива по-дълго време и никога не става много твърда. Достатъчно е да я разбиете до пухкавост. Иначе има опасност да се отдели маслото от водата и да се пресече.

 

b2ap3_thumbnail_blackberry_-mousse.jpg

 

* Мусът е подходящ за пълнеж на торти и рула. Ето един вариант.

 

b2ap3_thumbnail_blackberry_-mousse_4.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 27 Юни 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus