Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1594
  • Печат

Калмари във винен сос

 

Продукти

2 големи калмара - туби

50 г масло
1 малка главичка ситно нарязан лук
2 скълцани скилидки чесън
1 ч.л. микс от сухи билки - магданоз, кориандър, копър, джинджифил, синап
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. нишесте
сол и черен пипер на вкус
лимонов сок на вкус

Приготвяне

* Почистете калмарите и ги срежете от едната страна по дължина. Разтворете ги на дъска като лист.   По вътрешната страна с остър нож по диагонал направете леки разрези (без да прерязвате докрай месото) на близко разстояние - около 0,5 см. Направете същите разрези и от другата страна за да пресечете линиите на ромбчета. Нарежете калмарите на квадратчена 6/6 см.



* Кипнете калмарите във вряща вода за не повече от 1 минута  за да се извият. Не варете по-дълго за да не станат жилави.

*  За соса запържете лука и чесъна в маслото на бавен огън. Прибавете сухите подправки и виното. Варете няколко минути за да се отнеме острия вкус на алкохола. Разтворете нишестето в малко студена вода и сгъстете соса. Овкусете с лимонов сок. Гъстотата на соса зависи от вашият вкус - ако желаете да е по-рядък добавете още вода и обратното - за да го сгъстите сипете още малко нишесте. Сложете калмарите в соса, кипнете и сервирайте с ледено бяло вино. Да ви е сладко!

 

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 23 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus