Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1613
  • Печат

Калмари в сос Монреал

 

 


Продукти

2 големи калмара

1 малка главичка стар лук
5 скилидки чесън
2-3 с.л. олио
1 ч.л. сладък червен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер
2 ч.л. натурално нишесте
1 ч.л. смлян кориандър
сол и черен пипер на вкус
сок от 1/2 лимон
магданоз
вода




Приготвяне

* Нарежете лука и чесъна много ситно. Задушете ги в мазнината. Добавете двата вида червен пипер и отстранете от огъня. Поръсете с нишестето , разбъркайте и разредете с  вода. Сложете отново на огъня и варете соса докато клокне. Направете соса на гъстота според вашия вкус. Ако обичате по-гъсти сосове , увеличете количеството нишесте и обратното - за по-рядък добавете още вода. Прибавете кориандъра и овкусете със сол и пипер.

* Нарежете калмарите по ваше желание - на кръгчета , лентички или кубчета. Сложете ги във врящия сос , намалете котлона и гответе не повече от 3-4 минути. Накрая сипете лимоновия сок и поръсете с пресен магданоз.

Канадска рецепта от моята приятелка Юлето.


 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 15 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus