Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1206
  • Печат

Калмарени топчета

 


Продукти

1 голям калмар
2 филийки бял хляб
1 яйце
20 г настърган пармезан
няколко стръка пресен магданоз и копър
1 скилидка пресован чесън
настъргана кора от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус



Приготвяне

* Нарежете калмара на малки парченца.

* В купа натрошете с ръце хляба на дребни трохи, без да махате кората.

* Смесете парченцата калмар с трохите и прибавете всички останали продукти. Разбъркайте и оставете сместа да отлежи 15 минути.

* С ръце оформете малки топчета и ги оваляйте в брашно. Изпържете ги в загрято олио. Сервирайте с лимонов сок  и прясна салата. Да ви е сладко!

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 25 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus