• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Кремове Рула Украси
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 5347
 • 0 коментара
 • Печат

Как най-лесно да облечем борда на торта с шоколад

 

За да облечете борда на правоъгълна торта с шоколад са ви нужни само парче хартия за печене и стопен на водна баня шоколад.

Борда на тортата трябва да е намазан с крем (желателно е да е по-стегнат) и максимално добре изравнен.

Премерете с линийка размерите на тортата ... височина, ширина и дължина. Отрежете летни от хартията с подходящите за това размери. Намажете ги с шоколад и внимателно ги залепете по страниците на тортата.

 

Оставете тортата в хладилника и след около 30 минути спокойно можете да ги отстраните. Ако желаете нанесете по шоколада някаква боя - сребърна, златна или друг цвят.

 

Част от шоколада размажете с четка грубо върху друго парче хартия. Със зъбците на вилица направете резки без да се стараете да са симетрични. Колкото по-артистично и непринудено,толкова по-добре. Поставете листа за 30 мин. в хладилника. След това начупете втвърдения шоколад на неравни парченца и гарнирайте тортата с тях. Ако желаете да са извити просто поставете намазания лист с шоколад в някаква форма,например продълговата кексова форма. Така шоколадът ще се втвърди в желаната от вас форма.

 


Искам отново да ви припомня някои основни правила при работа с шоколад :

* Първо си стопете шоколада на водна баня. Напомням основните правила, които трябва да спазвате когато разтопявате шоколад :

В никакъв случай водата не трябва да завира.

Не слагайте шоколада в метален съд.

Внимавайте да не попадне вода в него.

Винаги темперирайте шоколада, ако искате той да се отлепя лесно и да остане лъскав. Не е нужно да имате термометър за шоколад за да направите това. Стопете 2/3 от шоколада и добре разбъркайте до хомогенност.След това прибавете останалите парченца шоколад. От топлината на вече стопения шоколад те ще се размекнат и също ще се стопят. Разбъркайте отново добре.

* Разбира се, можете да разтопите шоколад и в микровълновата фурна, но трябва много да внимавате - опасността да загори е голяма. Задължително трябва да намалите фурната на минимална мощност. Аз понякога ползвам дори функцията за размразяване за тази цел. Но за да сте сигурни,стопете го на водна баня.

Това е.Лесно и забавно. Опитайте и вие.

последно модифициран в
Отбелязана с: торта украси шоколад

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 23 Април 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus