• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Украси
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 5170
 • 0 коментара
 • Печат

Как да си направим цветна лавандулова захар

 

b2ap3_thumbnail_lavendel_1.jpg

 

   Лесно може сами да си направите ароматна лавандулова захар, която след това да оцветите в лилаво. Нужни са ви изсушени лавандулови цветове, захар и лилава хранителна боя.

    В буркан наредете на пластове кристална захар и изсушена лавандула. Затворете и съхранете на сухо място 2 месеца. След това отстранете цветовете и пресейте захарта за да премахнете евентуално останали листенца. Ако искате да си спестите пресяването може на няколко места в буркана да сложите лавандула, завита в марля. След това ще я отстраните заедно с марлята. Вече имате ароматна захар за гарниране и подправяне на сладкиши и бисквити.

 

b2ap3_thumbnail_lavendel-2.jpg

 

     За украса много добре изглежда по-едрата захар. Тя е снежно бяла и на големи частици. След като я ароматизирате със суха лавандула лесно може да я оцветите.

     В голям буркан сипете 1/3 захар. Капнете една две капки течна лилава боя. Затворете буркана и енергично разклатете. Ще видите как захарта започва неравномерно да се оцветява. Става пъстра, с най-различни нюанси на лилавото. Оцветете толкова захар, колкото желаете.

     Изсипете цветната захар в тавичка и я оставете за час, два да изсъхне от влагата на боята. След това приберете в сух буркан и съхранявайте така, както съхранявате обикновената бяла захар.

 

b2ap3_thumbnail_lavendel_2.jpg

b2ap3_thumbnail_lavendel-.jpg

 

     Дребната кристална захар се оцветява по същият начин, при това съвсем равномерно. Наситеността на цвета зависи от концентрата на боята. Ако искате по-нежен цват разредете боята. Непременно я изсушете преди да я приберете.

   Цветната захар е чудесен подарък за близки и приятели. Разсипана в малки бурканчета, завързани с канап или панделка се превръща в истинско бижу. Може да напластите различна на цвят захар, а може да подарите и бяла захар с лавандулови цветове. Също е много красиво.

     По този начин може да оцветите захар с всякакви бои. Коледните и Великденските бисквити и сладкиши ще грейнат с тези цветни кристалчета. Приятни занимания!

 

b2ap3_thumbnail_lavendel_5.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: лавандула украси

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 23 Април 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus