• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладки закачки
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 4674
 • 2 коментара
 • Печат

Как да си направим шоколадови бонбони

 

 

Искам да ви предложа една идея как сами да си направите шоколадови бонбони.

Лесно и забавно е, опитайте и вие.

За да направите шоколадовите капсули са ви необходими хартиени формички за бонбони, малко стопен шоколад и четка за рисуване. Формички за бонбони можете да купите от по-големите супермаркети, а шоколада е по ваш избор - натурален, млечен или бял.

 * Първо си стопете шоколада на водна баня. Напомням основните правила, които трябва да спазвате когато разтопявате шоколад :

В никакъв случай водата не трябва да завира.

 Използвайте порцеланова или стъклена купа.

Внимавайте да не попадне вода в него.

* Разбира се, можете да стопита шоколад и в микровълновата фурна, но трябва много да внимавате - опасността да загори е голяма. Задължително трябва да намалите фурната на минимална мощност. Аз понякога ползвам дори функцията за размразяване за тази цел. Но за да сте сигурни, стопете го на водна баня.

* След това намажете с шоколад (с помощта на четчицата) вътрешната страна на хартиените капсули и ги оставете да се втвърдят. Положете още един пласт шоколад и отново оставете да се втвърдят. Ако през това време стопения шоколад е започнал да се стяга, затоплете го леко на водна баня. Може да нанесете вторият пласт с друг на цвят  и вкус шоколад. Така ще получите двуцветна шоколадова капсула.

 

 
* Не поставяйте веднага намазаните капсули в хладилника, а ги оставете да се стегнат първо на стайна температура. След това можете да ги приберете в хладилника и да ги съхранявате там докато решите да ги напълните. Лично аз не ги държа в хладилника, нито капсулите, нито готовите бонбони.

* След като шоколада се е втвърдил добре внимателно отделете хартиената чашка.

 

 b2ap3_thumbnail_bonbon_1.jpg

 

* Ако желаете може да сложите на дъното на намазаните капсули малко захаросани ядки или портокалови корички. Направете го докато шоколада още е течен за да може да залепнат по него.

 


 * Напълнете готовата шоколадова капсула с шоколад, ганаш, крем, сметана, захаросани или карамелизирани плодове и ядки и др. Пълнежът е въпрос на въображение и вкус. Моите бонбони напълних с малко останал ганаш от рецептата на лешниковото руло. Има и друг начин - първо нпълнете бонбоните с пълнеж, оставете ги да се стегнат и чак след това отделете хартиетите капсули. Може да видите това на долната снимка.

 

 b2ap3_thumbnail_bonbon_4.jpg

b2ap3_thumbnail_bonbon_5.jpg

 

* А тези са намазани с бял шоколад  и кафяв пълнеж. Вариантите наистина са много. Използвайте въображението си. Да ви е сладко!

 

 

 

последно модифициран в

Коментари

 • Neli Shishkova
  Neli Shishkova Четвъртък, 23 Февруари 2017

  Какви вълшебства правиш Йоли!!!!

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Неделя, 26 Февруари 2017

  Благодаря ти, Нелка! Много си мила! Целувки от мен на теб и Наско!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 25 Март 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus