• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Украси
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 7330
 • 4 коментара
 • Печат

Как да си направим рози за декорация

 

Ще ви покажа как да си направите рози за декорация. По принцип за моделиране на фигурки, цветя и т.н. от фондан има най-различни инструменти и шаблони. С тях работата е много лесна и приятна. Аз не разполагам с подобна техника и всичко, което правя е само с ръцете си. Лесно и забавно е. Опитайте и вие ....

* Розите можете да направите от много неща. Подходящи за тази цел са захарен фондан, руска мастика, марципан Варна, бадемов марципан, бонбони marshmallows и др. Розите,които виждате съм направила от така наречения марципан "Варна", който всъщност е най-обикновено парено тесто. Това си е тесто за еклери, но вместо да му слагате яйца го примесвате с пресята пудра захар докато стане пластично за работа.

* След като тестото ви е готово можете да го разделите на части и да го оцветите с бои в различни цветове. Аз го разделих на три и го оцветих с какао като нюансирах от по-светло към по-тъмно.

 

 
 

* Откъснете малко парченце от тестото с най-светъл цвят и го направете на топче. След това с пръсти го изтънете докато се получи тънък лист с кръгла или елипсовидна форма.

 

 

  * Завийте го на фунийка за да получите сърцевината на розата.

 

 

* От малко по-тъмния цвят тесто направете още две такива листчета и ги прикрепете към сърцевината.

 


* За крайните листа ползвайте най-тъмното тесто и процедирайте по същия начин. Накрая подрежете с нож долната удебелена част на готовата роза и с пръсти леко извийте листата и. Оставете розата да изсъхне.

 

 

* Ако желаете, моделирайте розата в обратния ред на цветовете - от по-тъмно към по-светло. И така е много красиво.

* Можете да направите фигурките предварително и да ги монтирате върху десерта когато го сервирате.

 

 

последно модифициран в

Коментари

 • Danito
  Danito Сряда, 03 Декември 2014

  Както винаги идеална идея, Йоли би ли казала за една чаша брашно колко вода и колко олио трябва да кипна, за да си направя тестото? И друго искам да попитам, мога ли да го оцветя с бои, става ли да го ползвам за декорания на коледни сладки и мога ли да лепя стикери от вафлена хартия върху него? Знам, че са много въпросите, но само ти би могла да ми дадеш точен отговор. Имам ти пълно доверие, досега не си ме подвела нито с рецепта, нито със съвет. :)

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Сряда, 03 Декември 2014

  Благодаря ти за доверието, Дани. Не съм дала точни пропорции, защото хората ползват най-различни рецепти за еклери. Ще ти дам моята, но количествата са си големи, за украса ти трябва много малко количество. Опитай със 100 г брашно, а оттам нататък си намали и останалите продукти. Еклери правя с 500 г кипяща вода, 125 г масло и 300 г брашно. Никога не правя еклери с олио. След като направиш тектото не слагаш яйца, а започваш да го месиш с пудра захар докато престане да ти лепне и стане като пластелин. Разбира се, тестото ти трябва да е охладено преди да го омесиш със захарта. Това ти е базата. Можеш да го оцветяваш с всякакви бои. Нямам представа дали можеш да лепиш захарни стикери върху него, по-скоро не, защото е маслено. Да не избие мазнината имам предвид. Но пък опитай върху едно парченце, ще разбереш сама. Та това е, ако има нещо, насреща съм. Благодаря ти още веднъж и успех.

 • rusinova
  rusinova Събота, 08 Август 2015

  Запитване

  Бихте ли ми казаши как да изработа йогуртов крем за торта с едри парчета плодове?

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Понеделник, 10 Август 2015

  RE:Запитване

  Ани, отговорих ти по имейл.

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 23 Април 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus