• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3059
  • 4 коментара
  • Печат

Кайсиеви сладки

 

b2ap3_thumbnail_rolls_-apricots.jpg

 

Продукти за около 40 - 50 сладки

250 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
ванилия
70 г меко масло
60 г захар
1 яйце
настъргана кора от 1/2 лимон
2 - 3 с.л. прясно мляко

 

b2ap3_thumbnail_rolls_-apricots_1.jpg

 

Пълнеж

400 г конфитюр от кайсии
100 г печени счукани орехи

разбито яйце за намазване
кристална захар за поръсване

 

b2ap3_thumbnail_rolls_-apricots_2.jpg

 

Приготвяне

* Разбъркайте маслото със захарта, добавете яйцето, млякото, ванилията и лимоновата кора. Сипете на части брашното, примесено с бакпулвера и омесете меко тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно или разредете с мляко.

* Разбъркайте конфитюра с орехите.

* Разточете тестото върху набрашнен плот на кора с дебелина около 3 - 4 мм. Намажете я с конфитюра и завийте на руло. Нарежете бисквити като охлювчета. Сложете ги в тава, покрита с хартия за печене.

* Загрейте фурната на 180*. Намажете сладките с яйце и ги поръсете със захар. Изпечете ги за около 10 - 15 минути до приятен златист цвят.

* Може да направите пурички с пълнеж, да оформите рула с различна дебелина или да свиете венчета. Всичко е въпрос на личното ви въображение. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_rolls_-apricots_3.jpg

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Christina Slavova Четвъртък, 28 Март 2019

    Йоли, това тесто трябва ли да почива в хладилник? Много трудно работих с него. Получиха се вкусни, но на форма не ги докарах особено добре хахаха

  • Yoli
    Yoli Петък, 29 Март 2019

    Криси, масленото тесто става по-добре, ако е охладено. Това си е принцип, но лично аз не винаги го спазвам. Честно, не помня конкретно за тези сладки, дали съм го охлаждала. Като гледам на снимките как са се напукали, по-скоро не съм. Ако бях, тестото щеше да е по-еластично и лесно за обработка. Може би винаги трябва да отбелязвам това в рецептите си с маслено тесто. Моля те да ме извиниш, че съм ти създала неудобства. Благодаря ти, че опита сладките. Радвам се, че на вкус са ти харесали.

  • Гост
    Александра Джокова-Стоева Неделя, 05 Май 2019

    Христос Воскресе!Бъдете здрава и благословена и нека имате много щастливи и споделени моменти!А за сладките....божествени,вкусни,ретро....от нашето детство, детството ми в любимия Бургас!!!Прекрасна Йоли, когато дойдат празници,почивни дни,отварям сайта Ви или книгите .....имам ги и двете и се опитвам поне малко да стигна вашия кулинарен талант.Тези сладки са ужасно вкусни и вече има само 2 броя останали.Желая Ви слънчеви дни и прекрасно настроение и поздрави от вашия Бургас!❤️

  • Yoli
    Yoli Неделя, 05 Май 2019

    Ах, колко си ми мила, Алекс! Благодаря ти от сърце за топлото отношение и хубавите думи! Дано поне малко съм ги заслужила!
    Радвам се, че харесваш рецептите ми и ги опитваш. Здрава ми бъди и хубав ден и на теб! И да знаеш, това, че си от любимия Бургас дваж топли сърцето ми!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 25 Май 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus