Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2061
  • Печат

Кайсиеви сладки

 

b2ap3_thumbnail_rolls_-apricots.jpg

 

Продукти за около 40 - 50 сладки

250 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
ванилия
70 г меко масло
60 г захар
1 яйце
настъргана кора от 1/2 лимон
2 - 3 с.л. прясно мляко

 

b2ap3_thumbnail_rolls_-apricots_1.jpg

 

Пълнеж

400 г конфитюр от кайсии
100 г печени счукани орехи

разбито яйце за намазване
кристална захар за поръсване

 

b2ap3_thumbnail_rolls_-apricots_2.jpg

 

Приготвяне

* Разбъркайте маслото със захарта, добавете яйцето, млякото, ванилията и лимоновата кора. Сипете на части брашното, примесено с бакпулвера и омесете меко тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно или разредете с мляко.

* Разбъркайте конфитюра с орехите.

* Разточете тестото върху набрашнен плот на кора с дебелина около 3 - 4 мм. Намажете я с конфитюра и завийте на руло. Нарежете бисквити като охлювчета. Сложете ги в тава, покрита с хартия за печене.

* Загрейте фурната на 180*. Намажете сладките с яйце и ги поръсете със захар. Изпечете ги за около 10 - 15 минути до приятен златист цвят.

* Може да направите пурички с пълнеж, да оформите рула с различна дебелина или да свиете венчета. Всичко е въпрос на личното ви въображение. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_rolls_-apricots_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 19 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus