Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4124
  • Печат

Солен сладолед с маслини

 

b2ap3_thumbnail_ice_cream_with_olives_1.jpg

 

Продукти за 6-8 порции

1 шалот
1 скилидка чесън
1 малко клонче розмарин
2 с.л. олио
150 мл бяло вино
3 жълтъка
сол на вкус
по 2-3 с.л. нарязани на ситно черни и зелени маслини
200 г разбита на сняг сметана

 

b2ap3_thumbnail_ice_cream_with_olives_3.jpg

 


Приготвяне

* Нарежете на ситно шалота, чесъна и листенцата на розмарина. Задушете ги в олиото, като внимавате да не прегорят. Налейте виното и редуцирайте до 1/2. С пасатор пюрирайте всичко до гладкост. Охладете.

* В купа разбийте на гъст крем жълтъците. Сипете ги в тиган с незалепващо покритие и налейте пасираната смес. Гответе няколко минути на много слаб огън, като непрекъснато разбърквате. Трябва да получите гъст крем. Ако се опасявате, че може като резултат да получите "бъркани яйца", разбийте жълтъците и виното на водна баня. Трябва да получите крем с консистенция като тази на снимката.

 

b2ap3_thumbnail_salty_olives_cream_5.jpg



* Охладете яйчения крем и внимателно го смесете с маслините и сметаната. Посолете и сипете в кутия. Замразете за няколко часа и сервирайте с пресни хрупкави зеленчуци, нарязани на пръчици. Да ви е сладко!

b2ap3_thumbnail_ice_cream_with_olives_4.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Dani Четвъртък, 26 Май 2016

    Това е жестоко, Муцунке!
    Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 26 Май 2016

    Даничка, днес единодушно решихме, че мастичката идеално ще пасне. Слагай я в камерата, идвам си през август!

  • Гост
    Тики Четвъртък, 26 Май 2016

    Брммм

    Аз правя сладко сирене, ти солен сладолед... Добре си фантазираме и угаждаме :p
    Много стилно поднесено и снимано, както винаги, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 26 Май 2016

    RE:Брммм

    Нали знаеш, че краставите магарета се надушват? Давай целувка бързо!

  • Гост
    Деси Четвъртък, 26 Май 2016

    Здравейте Йоли : ) С какво може да бъде сервирано това разкошно нещо?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 26 Май 2016

    Здравей Деси. Благодаря ти, много се радвам, че ти хареса. Ами какво да ти кажа, аз нарязах на пръчици различни зеленчуци и сервирах сладоледа към тях, както съм написала в рецептата. Той като поомекне малко става като гъст студен крем и просто си топваш зеленчуците в него. Много е свежо.

  • Гост
    Eva Toneva Петък, 27 Май 2016

    Не се издържа на това изкушение! Невероятна идея, рецепта и снимки! Браво, мила!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 28 Май 2016

    Като е казано от теб, равносилно е на златен медал. Благодаря Евка!

  • Гост
    bety Петък, 27 Май 2016

    Знаеш как да изкушиш, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 28 Май 2016

    Прегръдка има за теб, Бети. Голяма!

  • Роси- Кулинарен Еликсир
    Роси- Кулинарен Еликсир Петък, 27 Май 2016

    Еее,на кой друг би хрумнало това чудо-просто си върха,браво,супер интересно предложение,Йоли!Хубаво лято!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 28 Май 2016

    Благодаря ти Роска. Радвам се, че ти хареса.

  • Гост
    Елена Петък, 27 Май 2016

    Йоли,
    напоследък много нашумя и е хит соленият сладолед.Бях чувала за рецепта , която предлагат в Турция и е станала много известна.Става въпрос за сладолед с люти чушки.Е, твоят е разкошен.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 28 Май 2016

    А! Това пък на мен много ще ми хареса. Лютите чушки са сред фаворитите ми. Радвам се, че ти хареса и моят вариат, Ели. Благодаря ти.

  • Гост
    Ивиана Петък, 27 Май 2016

    Страхотна рецепта! Не бях чувала за солен сладолед, но идеята много ми хареса :) Винаги успяваш да ми привлечеш погледа с още някоя интересна рецепта :):)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 28 Май 2016

    Благодаря ти Иве. Ще се радвам, ако опиташ сладоледа. Вариантите всъщност са много, не е задължително да е с маслини.

  • Гост
    Ваня Събота, 28 Май 2016

    Уникално

    Нямам думи Йоли ,нямам и търпение да си за плетена ръкавите .....Ще бъде царят на предястията на масата. БРАВО!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 28 Май 2016

    RE:Уникално

    Благодаря ти Ванче. Много ще се радвам, ако се хареса на всички ви. Най-хубав е като се поотпусне малко, разбира се.

  • Светулка
    Светулка Неделя, 29 Май 2016

    Невероятна си, Йоли! За такъв сладолед не бях чувала и нямам достатъчно въображение да си представя, че съществува. Затова си имам теб - за вдъхновение! Не можах да му устоя и го направих, в машинката за сладолед. Нарязах маслините и розмарина на по-дребно, да не се "спъва" лопатката на машината. После сервирах с нарязани зеленчуци, както си посъветвала Деси. В машината сладоледът става по-мек, а и можеш да я спреш, когато решиш, че е достатъчно замръзнал, без да е втвърден. Този сладолед е шедьовър, но следвах съвета ти за разбиване на жълтъците и виното на водна баня. Прегръдки с обич!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 30 Май 2016

    Ето първият, който го опита! Защо ли не се изненадах, че си ти? Благодаря ти отново за доверието, Светле! Много се радвам, че ти хареса. Да, който има машина за сладолед е най-добре. Аз нямам и затова става по-твърд и на кристали. Но като се поотпусне е супер. Благодаря ти отново.

  • Гост
    Богомила Вторник, 31 Май 2016

    Отново изненадващо предложение! Не знам от къде черпиш вдъхновение и идеи, но си просто страхотна! Както е казъл поета"Шапка ти свалям...." ! Уникална рецепта, уникални снимки, уникална Йоли:))))

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 02 Юни 2016

    Благодаря ти Боги. Винаги си така мила! Много се радвам, че оценяш идеите и труда ми. Наистина много ти благодаря.

  • Гост
    Aneliya Popova Вторник, 31 Май 2016

    Ехааа :o !!!! С това ще впечатля децата със сигурност!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 02 Юни 2016

    Много ще се радвам, ако ви хареса. Ама ти сигурна ли си, че те ще се впечатлят от солен сладолед, а не от сладък? Моля те да ми пишеш после. Да не ни насметат и двете после. Благодаря ти мила.

  • Гост
    Мила Сряда, 30 Ноември 2016

    Вълшебница!

    Йоленце, съвсем редовно си потъвам в твоите вкусни странички и си те представям как сладичко си ги приготвила. Знаеш колко те обичам, но този път влизам в ефира друго да ти кажа - че си вдъхновение. Като те чета, всеки път ми иде да хвърля всичко, с което съм се захванала в момента, и да хукна към кухнята. Вълшебница! С огромно сърце! Липсваш ми, маймуно!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 01 Декември 2016

    RE:Вълшебница!

    Успяваш винаги да ми стоплиш душичката и да ме усмихнеш! И аз те обичам, мила ми Мила! Много! Благодаря ти, Слънчо!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Февруари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus