• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Кремове Сладоледи
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 8242
 • 4 коментара
 • Печат

Сладолед брюлеb2ap3_thumbnail_brulee_-ice_1.jpg

  

  Имам чудесен нов пасатор. Точно когато голямата кана на стария ми пасатор  се спука, Philips почука на вратата ми с неочакван подарък. Сериозно, онзи ден се изнервих с тази течаща кана докато правех ягодов шейк на сина ми. С други думи, много съм щастлива. Оказа се, че новият Philips Avance  е повече от чудесна машинка. Има далеч повече иновации от стария ми пасатор, удобен  и лесен е за работа, но лично за мен най-важното е, че е много мощен. Това означава, че ще мога да разбивам съвсем фино. Например вече няма да имам ядове с разбиването на тарама хайвер. Все усещам мъничките зрънца, а ми се ще да е съвсем гладък  и пухкав.


   Ще изпробвам новия си пасатор в различни сладки и солени ястия. Има какво да разучавам по него, но едно по едно. Нека ви изненадам. Започвам с нещо сладичко, но обещавам, че една от следващите рецепти ще бъде любимия ми тарама хайвер от детството.

 

b2ap3_thumbnail_brulee_-ice_3.jpg

 

Продукти

750 г млечна течна сметана
8 жълтъка
125 г захар
ванилия
50 г суров шамфъстък

Приготвяне

* Затоплете сметаната без да я кипвате.

* Тъй като новият пасатор Philips Avance има бъркалка за разбиване, с него лесно може да разбиете жълтъците заедно със захарта и ванилията на пухкав крем. Към тях бавно прибавете сметаната, като бъркате непрекъснато. Регулирайте скоростта на разбиване само с върховете на пръстите си. Колкото по-силно натискате, толкова по-висока е мощността. Започнете с по-ниска скорост за да не пръскате и постепенно я увеличавайте спрямо гъстотата.

 

b2ap3_thumbnail_brulee_-ice_4.jpg


* Сварете крема на водна баня до сгъстяване. Като гъстота трябва да оставя плътни следи по лъжицата.

* Охладете крема и го сложете във фризера. През два часа го изваждайте и разбивайте с пасатор  на високи обороти за да не се получат кристали. Когато сладоледът замръзне до консистенция на гъст крем спрете да разбивате и добавете счукан на едро шамфъстък. Замразете сладоледа напълно и сервирайте с пресни плодове. Да ви е сладко!

b2ap3_thumbnail_brulee_-ice_2.jpg

Тук може да видите още една чудесна рецепта, приготвена с Philips Avance.

Препоръчвам ви горещо и пълнената франзела като предястие или закуска.

А за следобедното ви кафе най-вкусните марципанови кошнички на света!

последно модифициран в

Коментари

 • Светулка
  Светулка Вторник, 26 Май 2015

  Ах, Йоли, каква прелест си измайсторила! Ако не се налагаше да се въздържам от сметана в момента поради някои здравословни проблеми, бих го направила веднага този сладолед и бих излапала цяла купа! :p За момента мога само да си гледам красивата снимка и да се облизвам... :) Прегръдки!

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Сряда, 27 Май 2015

  Благодаря Светле. Скоро ще ти пусна една рецепта, в която няма сметана. Ще се радвам да я опиташ. Благодаря отново.

 • Роси- Кулинарен Еликсир
  Роси- Кулинарен Еликсир Вторник, 26 Май 2015

  Честита ти нова машинка,Йоли,със здраве и удоволствие да си я ползваш!Наистина пасаторите им са много мощни.А сладоледът е фантастичен,грабвам си лъжичка и тази чудна порция,така красиво поднесена!Прегръдка!

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Сряда, 27 Май 2015

  Благодаря Роси. Имала съм два други пасатора преди това. Може би са старо поколение, но сега наистина намирам разлики в този. Много съм довола и дойде тъкмо като бях на път да си купувам нов. А сладоледа наистина е чуден. Благодаря ти мила.

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 25 Май 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus