Публикувано от в в Сосове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3397
  • Печат

Хумус

 

b2ap3_thumbnail_humos-030-yy.jpg 

 Продукти

400 г консервиран отцеден нахут
2 с.л. светъл тахан
сок от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч.л. смлян кимион
2 скилидки чесън
2 - 3 с.л. зехтин

Приготвяне

* На слаб огън запържете в зехтина нарязаният на ситно чесън и кимиона. Охладете.

* В блендер сложете нахута, тахана, ароматния зехтин и лимоновия сок. Смелете всичко на гладко пюре. Ако е много гъсто може да разредите с малко студена вода.

* Овкусете със сол и черен пипер. Ако е нужно сложете още лимонов сок. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_humos-004-yy.jpg

 

последно модифициран в
Отбелязана с: кимион сосове сусам тахан

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 28 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus