• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сосове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4625
  • 0 коментара
  • Печат

Хумус

 

b2ap3_thumbnail_humos-030-yy.jpg 

 Продукти

400 г консервиран отцеден нахут
2 с.л. светъл тахан
сок от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч.л. смлян кимион
2 скилидки чесън
2 - 3 с.л. зехтин

Приготвяне

* На слаб огън запържете в зехтина нарязаният на ситно чесън и кимиона. Охладете.

* В блендер сложете нахута, тахана, ароматния зехтин и лимоновия сок. Смелете всичко на гладко пюре. Ако е много гъсто може да разредите с малко студена вода.

* Овкусете със сол и черен пипер. Ако е нужно сложете още лимонов сок. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_humos-004-yy.jpg

 

последно модифициран в
Отбелязана с: кимион сосове сусам тахан

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 17 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus