• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сосове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1907
  • 0 коментара
  • Печат

Хрян с ябълка и бяло вино

 


Продукти

2 корена хрян
1 кисела ябълка
1/2ч.ч. бяло вино
1-2 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. мед
сол на вкус


Приготвяне

* Почистете корените хрян и ги настържете на ситно. Внимавайте - знаете,че хряна е ужасно лют и просто ще си изплачете очите докато стържете.Стържете на открито пространство ... двор, балкон, пред прозорец. Но най-добре е да направите като мен - стържа хрян винаги под включен аспиратор и няма никакви проблеми. 

* Кипнете виното заедно с меда и солта. Опитайте на вкус и сами преценете дали да добавите още малко мед, оцет или сол. Оставете маринатата малко да се охлади и залейте с нея хряна.

* След като маринованият хрян изстине напълно добавете настърганата ябълка и разбъркайте.

* Съхранявайте в буркан на студено място. Приготвен по този начин, хрянът става много мек и пикантен. Наздраве!

последно модифициран в
Отбелязана с: сосове

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 13 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus