Публикувано от в в Сосове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1394
  • Печат

Хрян с ябълка и бяло вино

 


Продукти

2 корена хрян
1 кисела ябълка
1/2ч.ч. бяло вино
1-2 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. мед
сол на вкус


Приготвяне

* Почистете корените хрян и ги настържете на ситно. Внимавайте - знаете,че хряна е ужасно лют и просто ще си изплачете очите докато стържете.Стържете на открито пространство ... двор, балкон, пред прозорец. Но най-добре е да направите като мен - стържа хрян винаги под включен аспиратор и няма никакви проблеми. 

* Кипнете виното заедно с меда и солта. Опитайте на вкус и сами преценете дали да добавите още малко мед, оцет или сол. Оставете маринатата малко да се охлади и залейте с нея хряна.

* След като маринованият хрян изстине напълно добавете настърганата ябълка и разбъркайте.

* Съхранявайте в буркан на студено място. Приготвен по този начин, хрянът става много мек и пикантен. Наздраве!

последно модифициран в
Отбелязана с: сосове

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 23 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus