Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1447
  • Печат

Хрупкаво пиле в оризон

 

b2ap3_thumbnail_fried_-chicken_2.jpg

Продукти за 4 порции

12 пилешки бутчета - долната част
1 с.л. микс от подправки по избор - сухи или пресни
сол и черен  пипер  на вкус
1 яйце
1 ч.ч. бира
брашно за гъсто палачинково тесто
1/2 ч.л. сол
2 ч.ч. натурален оризон или 1 пакет  натурални оризови бисквити

Приготвяне

* Смесете подправките със солта и пипера и ги втрийте добре в  месото. Може да направите това няколко часа предварително, ако искате да се овкуси по-добре месото. Ползвайте подправките, които най-много харесвате.

* В купа разбъркайте яйцето с бирата. Добавете на части толкова брашно, колкото да получите гъсто палачинково тесто. Посолете. Ако не ви стигне сместа за всички бутчета направете още малко. Не са нужни точни пропорции.

* Натрошете половината от оризона на дребни парченца, а останалия оставете цял. Ако ползвате оризови бисквити, както направих аз, просто ги разтрошете с пръсти. Натурални оризови бисквити може да намерите в супермаркетите с щандове за диетични храни.

* Потопете бутчетата в бирената каша, а след  това оваляйте в оризона като притиснете добре с ръце за да полепне равномерно навсякъде.

* Фритирайте бутчетата в загрято олио. Тук е необходимо дълбоко пържене. Бъдете внимателни със загряването на мазнината. Ако е твърде силна в началото ще препържи бързо оризона, а месото вътре ще остане сурово. Пържете 5 - 7 минути и отцедете върху кухненска хартия. Сервирайте бутчетата топли със свежа салата и студена бира. Наздраве!

последно модифициран в
Отбелязана с: ястия с меса

Йоланта Делибозова

  • Росита Де
    Росита Де Събота, 19 Март 2016

    Прекрасно е като всичко, което правиш! Само ме светни откъде да намеря оризон, защото го търся и за няколко идеи? Не че имам нещо против да употребя малко безвкусни оризови бисквити!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 20 Март 2016

    Ха, Роси, напълно споделяш моето мнение. Ужасно са безвкусни, изобщо не ги харесвам. Само за готвене стават, за нищо друго. Какъв оризон ти трябва? Ако е сладък съм виждала орицон, дори цветен в магазинчетата, където продават ядки. Например по коридорите на големите молове има такива щандове за насипни ядки. Иначе може да провериш в някой магазин за източни стоки. Това си е типична азиатска храна, ако там няма, и аз незнам ... Благодаря ти за хубавите думи!

    Отговор Отказ
  • Гост
    Росита Де Неделя, 20 Март 2016

    Йоли,благодаря ти за бързия отговор - търся натурален - намерих едни готови нещица, микс от ядки и стафидка, слепени с карамел и основната им съставка е...оризон. Търговското им наименование е ЧИРПАНСКИ ВЯТЪР!!!! Правят ги в някакво хасковско село. Но не са никаква "философия"да си ги направиш самосиндикално. Наистина намирам по магазините, но само сладък и оцветен! Имам въпрос към теб, който не е свързан с готвенето, а с фамилията ти: имаш ли нещо общо със Свиленград?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 21 Март 2016

    Роси, покойният ми съпруг беше от Свиленград. Там живеят брат му със семейството си. Нямам контакт с тези хора. За щастие мъжът ми беше от друго тесто. Това е.

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 30 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus