Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3177
  • Печат

Марципанови рогчета

 

b2ap3_thumbnail_horns_-with_-marzipan_2.jpg

 

Продукти за около 35-40 сладки

200 г марципан на стайна температура
2 с.л. захаросани портокалови корички
125 г студено масло на кубчета
200 г брашно
ванилия
40 г студена вода
пудра захар за овалване

 

b2ap3_thumbnail_horns_-with_-marzipan_4.jpg



Приготвяне

* За да направите тестото стрийте с ръце на фини трохи маслото и брашното. Добавете ванилията и студената вода. Омесете за кратко  гладко тесто и го оставете в хладилника за 20 минути.

* Сложете марципана на работния плот и го омесете с портокаловите корички.

 

b2ap3_thumbnail_horns_-with_-marzipan_1.jpg



* Разточете тестото на тънка кора с дебелина около 3-4 мм. Нарежете го на квадрати с големина, каквато на вас ви харесва. За мен 6-7 см размер на квадратите е идеален. Всеки квадрат срежете на 3-4 места, като направите ленти, но без да прерязвате тестото докрай. Докато разточвате ръсете плота с малко брашно.

* От марципана направете фитили. Нарежете ги на толкова части, колкото квадрати от тестото сте изрязали. С ръце направете марципанените парчета с овална форма.

* Върху всеки квадрат по диагонал сложете парче марципан и завийте на рогче. Надявам се от снимката да е ясно как се правят сладките.

 

b2ap3_thumbnail_Rabotni.jpg



* Подредете рогчетата в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 170* и ги изпечете за около 12-15 минути. Още топли ги оваляйте в пудра захар. Да ви е сладко!

* Сладките са много вкусни, горещо ги препоръчвам! Марципана може да омесите с ядки или други сушени плодове. Тъй като  тестото не е сладко, непременно ги оваляйте в пудра захар. Сладостта на марципана не е достатъчна. Това тесто дава възможност да направите чудесни соленки с най-различни пълнежи. Единствено трябва да изберете плънка, която да не се разтича много.

 

b2ap3_thumbnail_horns_-with_-marzipan_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Цвета Янева Сряда, 16 Март 2016

    Всичко при теб е много вкусно! Цвета

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 17 Март 2016

    Благодаря ти Цвети! Много, много си мила!

  • Светулка
    Светулка Сряда, 16 Март 2016

    Марципан:p, много го обичам. Има фин бадемов вкус. Да знаеш, че ако не бяха на снимка, досега да съм ги излапала тези рогчета, Йоли. Няма начин да не ги пробвам като ми остане време. Признавам си, че не бих могла обаче да разточа тестото така съвършено, както теб.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 17 Март 2016

    Ще се радвам, Светле. Много са вкусни сладките, препоръчвам ги! Надявам се да ти харесат и на теб.

  • Гост
    Мария Сряда, 16 Март 2016

    Здравей, мила Йоли!
    Чудесни сладки си показала както всеки път, не се й съмнявам в друго.:D
    Марципан имам в камерата още от Нова година и така си и стои, аз си го направих и смятам че нищо му няма, дали да го ползвам, дали ще се справя, нещо трудно ми се струва...хм.. Ще взема да се пробвам и ще докладвам какво съм сътворила.
    Сърдечен поздрав! Мария14

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 17 Март 2016

    Здравей Мария. Благодаря ти за хубавите думи, много си мила!

    Ще се радвам да опиташ сладките. Много са вкусни, гарантирам. А на марципанът ти нищо му няма, давай смело!

  • Гост
    Дора Неделя, 20 Март 2016

    Вкусно!

    Наистина са много вкусни тези марципанови рогчета, Йоли!
    Не само ги направих, но и вече свършиха. Всичките.
    Благодаря ти за поредната чудесна рецепта!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 21 Март 2016

    RE:Вкусно!

    Много се радвам, че ти харесаха, Доре. Благодаря ти за доверието и хубавите думи!

  • Гост
    Мария Неделя, 27 Март 2016

    Здравей, Йоли!
    Направих ги тези прекрасни маслени рогчета с марципан. Точно 25 бр. които свършила за отрицателно време. Ако бях разточила още тестото за да получа 35 бр. както си показала в рецептата щеше да започне да се къса, затова само 25 бр. Чудесни са!!
    Прекрасна и лесна рецепта.
    Благодаря за споделеното!
    Сърдечен поздрав! Мария14

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 28 Март 2016

    Еха! Много се радвам, че са ти харесали, Мария! Да са ви сладки на всички! При мен станаха 35 броя, може би съм нарязала тестото на по-малки квадрати. Няма никакво значение. Големината всеки сам я избира. Благодаря ти за доверието и хубавите думи!

  • Гост
    Ели Вторник, 05 Април 2016

    Здравей Йоли,
    От много време чета и се възхищавам на всичко, което правиш и показваш. Аз лично винаги съм се страхувала от тортите. Приемам ги за "висш пилотаж" в сладкарството. Но за Коледа направих твоята невероятна Династия.Стана толкова хубава, че я направих и за Нова година. И всички не можеха да й се наситят отново. Тази торта е наслада за всичките ми сетива. Сега съм се спряла на класическата Орехова торта за рождения ден на малкия ми син.
    Благодаря ти за всичкото време, старание, усилия и любов.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 06 Април 2016

    А аз ти благодаря за добрите думи и доверието, мила Ели! Страшно се радвам, че ти харесват рецептите ми! Да ви е сладко на всички у дома!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 20 Януари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus