Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1961
  • Печат

Хлебчета със сушени домати

 

b2ap3_thumbnail_Rolls_-with_-tomato_-pesto_3.jpg

 

Продукти

100 мл хладка вода
200 мл хладко прясно мляко
20 г прясна мая
1 ч.л. захар
2 яйца
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
600 г брашно
брашно за доизмесване

Пълнеж

Песто от сушени домати

 

b2ap3_thumbnail_Rolls_-with_-tomato_-pesto_4.jpg

 

Приготвяне

* Смесете водата, млякото и захарта. Добавете маята и разбъркайте докато добре се разтвори. Сипете няколко лъжици от брашното за да получите каша, малко по-гъста от палачинково тесто. Покрийте кваса с кърпа или найлоново фолио и оставете на топло да удвои обема си.

* Прехвърлете шупналия квас в голяма купа. Добавете яйцата, солта и зехтина и разбъркайте добре. С брашното омесете гладко и еластично тесто. Ако е нужно ползвайте брашно за доизмесване. Никога не меря точното количество  брашно и затова не искам да ви подвеждам. Сами ще усетите с ръцете си кога тестото спира да лепне и става лесно за обработка. Оставете омесеното тесто в купата и отново покрийте с кърпа или фолио. Оставете да втаса повторно.

*  Разточете втасалото тесто на тънък правоъгълник като преди това поръсите работната площ с брашно. Дебелината не трябва да е повече от 1 см. Нарежете го на ленти с широчина приблизително 4 см. Разбира се, може да направите лентите по-широки или пък по-тесни. В средата на всяка лента сложете тънка ивица от доматеното песто. Загърнете двата края на лентита като ги събирате една в друга и прищипвате с пръсти за да се залепят добре.

 

b2ap3_thumbnail_Rolls_-with_-tomato_-pesto_1-d.jpg

 

* Завийте затворената лента на охлюв. Ако желаете, преди това може да я усучете.

 

b2ap3_thumbnail_Rolls_-with_-tomato_-pesto_2-d.jpg

 

 * Поставете хлебчетата в тава, покрита с домакинска хартия. Намажете ги с малко разбито яйце, ако желаете да получат по-добър загар и ги поръсете със семена, едра сол или сушени билки.

* Изпечете в предварително загрята на 180*  фурна  за около 30 минути или докато порозовеят приятно.

 

b2ap3_thumbnail_Rolls_-with_-tomato_-pesto_5.jpg

 

 * Може да направите и пълнени франзелки. А това е още по-лесно. Просто не усуквайте напълнената с песто лента на охлюв, а я оставете права в тавата. Единствено внимавайте прищипаната страна да е отдолу.

 

b2ap3_thumbnail_Rolls_-with_-tomato_-pesto_6.jpg

 

 * Може да напълните по този начин хлебчета с най-различни пълнежи. Както солени, така и сладки. Надявам се да ви допаднат. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Rolls_-with_-tomato_-pesto_8.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: сушени домати тестени

Йоланта Делибозова

  • bobbi_73
    bobbi_73 Неделя, 10 Май 2015

    Много вкусни и пухкави хлебчета. Имах останало песто от сушени домати и реших да пробвам рецептата. Страхотни се получиха и съчетанието е много приятно. Благодаря ти, Йоли. Ти си вълшебница. Твоите рецепти никога не са ме предавали.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 11 Май 2015

    Много ме зарадва, Боби! Аз ти благодаря от сърце за доверието. Страшно съм щастлива, че са ви харесали хлебчетата!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus