Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2175
  • Печат

Хлебчета със сусам

 

b2ap3_thumbnail__panini1-d.png

 

Няма нищо необичайно в тази рецепта. Всеки прави малки такива малки и вкусни хлебчета. Но въпреки това все пак реших  да ви представя тези. Само поради една причина - дори и на следващият ден хлебчетата вътре са меки и жилави, а не ронливи и сухи както обикновено се случва при домашните хлябове. Тъй като не ползваме стабилизатори, овлажнители и подобрители нашите печива като останат няколко дена ( ако не се излапат на мига), стават    именно такива - трошат се и изсъхват. Моите хлебчета са с малко пшеничен грис и това определено предотвратява това. Иначе друго интересно няма. Ако искате пробвайте ги и вие - много хрупкава коричка и мека и еластична вътрешност.

 

b2ap3_thumbnail__panini-d.jpg

Продукти

20 г прясна мая
1 ч.л. захар
1 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. сол
250 мл хладка вода
70 г пшеничен грис
около 500 г бяло пшеничено брашно
сусам

 Приготвяне

* Разтворете маята във водата  и прибавете захарта, мазнината и солта. Не е нужно да правите предварителен квас. Сипете пшеничиният грис и омесете меко и еластично тесто с брашното. Прибавяйте брашното на части. Не мога да кажа дали 500 г брашно точната мярка за 250 мл течност. Може да се наложи да го намалите или увеличите малко, но така или иначе съвсем точни мерки не са нужни. Сами ще разберете кога тестото е готово щом спре да лепне по ръцете ви. Оставете го да втаса. Аз много бързо се справям с това и сега ще ви кажа как - просто затоплям малко фурната и слагам купата с тестото в нея. За 20 минути имам прекрасно бухнало тесто, готово за печене.

* Накъсайте тестото на еднакви части и с длани оформете топчета. Леко намокрете ръцете си с вода и ги навлажнете. Оваляйте ги целите в сусам и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

 

b2ap3_thumbnail__panini2-d.jpg

 

* Оставете хлебчетата за десет минути да втасат отново. Изпечете ги до зачервяване във фурна, предварително загрята на 180*. Това е всичко. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail__panini3-d.jpg

 

последно модифициран в
Отбелязана с: тестени

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus