Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2905
  • Печат

Хлебчета с масло и кашкавал

b2ap3_thumbnail_panini_burro.jpg

 

 Продукти

500 г брашно
1 яйце
250 мл прясно мляко
2 с.л.зехтин или олио
1 ч.л. захар
1 ч.л.сол
20 г прясна  мая
брашно за доизмесване
яйце за намазване

За намазване

50 г меко масло
50 г ситно настърган  кашкавал
1/2 ч.л. сминдух

Приготвяне

* Разтворете маята в млякото и прибавете яйцето, зехтина, солта и захарта. Разбъркайте добре и с брашното омесете меко и еластично тесто като го прибавяте постепенно. Ако е нужно, доомесете тестото с малко допълнително брашно.

* Оставете тестото да почине 15 минути и го разделете на две части. Разточете ги на тънки правоъгълници и ги намажете с кашкавала, маслото и сминдуха, като преди това добре ги размесите.

 

b2ap3_thumbnail_panini_burro10.jpg

 

 * Завийте намазаните правоъгълници на рула и ги нарежете на трапецовидни парчета.

 

b2ap3_thumbnail_panini_burro12.jpg

 

 * Поставете хлебчетата в тава, покрита с хартия за печене и ги намажете с малко разбито яйце. Оставете ги да втасат 15 минути. Притиснете ги в средата с пръчица, топната в малко брашно за да се разтворят пластовете по-добре. Ако желаете посипете със сусам и изпечете в предварително загрята на 180*фурна.

 

b2ap3_thumbnail_panini_burro13.jpg

 

* Хлебчетата са много ароматни и вкусни. Лесни са, защото не искат предварително правене на квас и дълго време за  втасване. Идеално допълнение към вашата празнична вечеря. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_panini_burro5.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: коледа тестени

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 18 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus