Публикувано от в в Украси
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3972
  • Печат

Хербарии от ядливи цветя

 

 b2ap3_thumbnail_khyerbarii_3.jpg

 

Предлагам ви лесна и ефектна цветна украса. Изсушените захаросани цветя са трайни. Ако ги съхранявате на сухо място затворени в кутия могат да издържат месеци без да изгубят свежите си цветове. С тях може да украсите различни сладкиши и торти, както да направите и нестандартни подаръци на приятелите си. Няколко хербарии, опаковани в хартиено пликче са чудесна цветна закачка за подарък. А преставяте ли си как би изглеждала една торта, борда на който плътно сте облепили с тях?

 

b2ap3_thumbnail_khyerbarii_2.jpg

 

 Нужни са ви цветовете на ядливи растения. Освен плодните дръвета може да озахарите виолетки, теменуги, иглика, пореч, ягодови цветове, латинки, лайка, парички, глухарче, детелина, акация, роза, цветове на краставица, грах, боб и много други.

Разбийте леко с вилица един белтък. Внимавайте да не се образуват много мехурчета. Намажете цветовете с него от всички страни, като ползвате най-обикновена четка за рисуване. Посипете с кристална захар, изтръскайте внимателно за да паднат излишните кристалчета и ги поставете върху хартия за печене. Оставете ги да изсъхнат за 24 часа. След това сложете цветовете един до друг между два листа хартия за печене и ги затиснете с нещо тежко. Като деца правехме хербарии като ги затискахме с книги. Имайте предвид, че цветята в по-дебелата си част не са напълно сухи и ще пуснат влага, която ще повреди първата книга, която ги затиска. Хартията за печене пропуска и не изолира добре. Аз ги сложих между две дъски, а отгоре ги затиснах с най-тежката си саксия.

След два дена ги извадете и внимателно отлепете горният лист хартия. Оставете хербариите да изсъхнат добре за още един ден и чак след това приберете в кутия.

Разбира се, може да не затискате с тежест цветята, а да ги оставите релефни. Ето вариант с ябълкови цветчета, които съм залепила с айсинг върху бисквити.

 

b2ap3_thumbnail_apple_-biscuits-252-y-.jpg

 

 Надявам се, че ви хареса тази украса. Свежа е, не изисква скъпи материали и много време за приготвяне. Импровизирайте!

 

b2ap3_thumbnail_apple_-biscuits_1-096-y-.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Илина Четвъртък, 16 Април 2015

    Йоли, много е ефектно и красиво за украса...и точно в сезона на цветята. Поздрави! :D

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 17 Април 2015

    Благодаря ти Ил. Наистина стават много нежни и фини като украса. А ядливи цветя, бол. Ще се радвам да опиташ!

  • Гост
    Розалина Константинова Четвъртък, 16 Април 2015

    Феноменална си Йоли

  • Гост
    Розалина Константинова Четвъртък, 16 Април 2015

    Прекрсасна ,феноменална Йоли

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 17 Април 2015

    Е, чак пък толкова. Благодаря ти, Розе. Много си мила. С това красиво твое име трябва да си направиш озахарени пъпки от шипка. Страват невероятно нежни и красиви.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus