• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7832
  • 8 коментара
  • Печат

Лешников чийзкейк

 

b2ap3_thumbnail_hazelnut_cheesecake_1.jpg

 

Продукти за блат 20 см:

2 яйца
40 г меко масло
40 г захар
50 г натрошен натурален шоколад или шоколадов чипс
100 г фино смлени лешници
ванилия
2 щипки сол
1 равна ч.л. бакпулвер

Продукти за крема:

2 яйца
300 г натурално крем-сирене тип Philadelphia
200 г заквасена сметана
80 г кафява захар
2 с.л. царевично нишесте
ванилия
настъргана кора от 1 лимон
1 с.л. лимонов сок

Глазура:

100 г натрошен млечен шоколад
100 мл гореща течна сметана

 

b2ap3_thumbnail_hazelnut_cheesecake_2.jpg




Приготвяне:

* За блата разбийте на крем маслото, ванилията и захарта. Добавете жълтъците и разбъркайте. Отделно разбийте на сняг белтъците със солта, а лешниците смесете с шоколада и бакпулвера. Към маслената смес прибавете лешниците и разбитите белтъци, като ги редувате. Бъркайте внимателно с лопатка. Покрийте дъното на кръгла форма с хартия за печене. Изпечете блата за около 25-30 мин. в загрята на 160* фурна с вентилатор. Охладете.

* За крема разбийте белтъците на сняг. Отделно смесете всички останали продукти. Разбъркайте добре с миксер или с телена бъркалка. Накрая с внимателно бъркане добавете белтъците.

* Загрейте фурната на 140* с вентилатор. Изсипете крема върху блата. Изпечете сладкиша за около 50 мин. Ще разберете кога е готов след като започне да се отделя от страниците на формата, но при натиск с пръст в средата трябва да е мек и пружиниращ. Добре охладете чийзкейка преди да го залеете с глазурата.

* За глазурата залейте шоколада със сметаната и разбъркайте до гладкост. Залейте сладкиша с леко топлата глазура и украсете по желание. Сервирайте чийзкейка добре изстуден. Да ви е сладко и светли празници!


b2ap3_thumbnail_hazelnut_cheesecake_3.jpg

последно модифициран в

Коментари

  • Mariela
    Mariela Понеделник, 16 Юли 2018

    Йоли,
    Много благодаря за чудесната рецепта.
    Направих я за рожденния ден на наш близък приятел и всички бяха възхитени от нея. Много лека и профирна, макар че е пълна с шоколад и сметана. Може би липсата на брашно постига този ефект.
    Всички гости останаха впечатлени и жените питаха за рецептата.
    Понеже обичам много комбинацията от шоколад и портокал, замених настърганата лимонена кора с портокалова.
    Букет от аромати за горещия летен ден!

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 16 Юли 2018

    Благодаря от сърце, Мариела! Страшно се радвам, че направи сладкиша и така се е харесал на всички. Да знаеш, че това с портокаловата кора е по-добрата идея. Благодаря ти и за нев, определено е по-хубаво от лимон.

  • Гост
    Таня Иванова Вторник, 29 Януари 2019

    Може ли един въпрос:шоколадът за блата трябва ли да се разтопи или се оставя на парченца?Благодаря:)

  • Yoli
    Yoli Сряда, 30 Януари 2019

    Таня, извини ме, ако не съм написала ясно. В продуктите за блата пише, че шоколадът е на парченца или чипс. Така се и прибавя към тестото, не трябва да е стопен. Ще се радвам да опиташ сладкиша, много е хубав. Благодаря ти!

  • Гост
    таня иванова Неделя, 10 Февруари 2019

    Направих сладкиша,Йоли,наистина се получи много добре!Феновете ти сред моите приятели се множат!:)Не ми остава нищо друго, освен да се присъединя към многото възторжени коментари за твоите рецепти::)Бъди здрава!

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 11 Февруари 2019

    Ей, Танче, мислех, че никой няма да го направи този сладкиш. Много се радвам, че ти хареса! Супер ме зарадва, наистина! И ти здрава ми бъди и благодаря от сърце!

  • Гост
    Таня Понеделник, 11 Февруари 2019

    Скъпа Йоли!/извини ме,че си позволявам да те нарека така, но съм сигурна,че както аз,така и всички, които са се докоснали до твоите рецепти, а чрез тях и до теб,те чувстват близка, позната и дори обична приятелка!/Признавам, че с Лешниковия чийзкейк голям страх брах, но си струваше всяка минутка треперене!:))Междувременно направих и Шоколадовото изкушение...ммм..!Веднага ми поискаха рецептата, но аз препращам към твоя сайт, така че очаквай скоро включване:))Още веднъж-много благодаря и..бъди щастлива!:)Таня

  • Yoli
    Yoli Сряда, 13 Февруари 2019

    Златна си ми ти, Танче! Знаеш какда зарадваш човек! Благодаря ти отново за цялото това доверие и безкрайно милото отношение. Дано съм го заслужила. Приеми моите прегръдки, скъпа Таня!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 23 Април 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus