• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5657
  • 8 коментара
  • Печат

Лешниково-бадемови спирали

 

b2ap3_thumbnail_hazelnut_almond_spirals_1.jpg

 

Продукти за около 35 бр.

200 г брашно
50 г пудра захар
2 щипки сол
ванилия
160 г студено масло на кубчета
2 жълтъка
35 г смлени запечени лешници
1/2 ч.л. канела
2 ч.л. какао
2 белтъка
30-40 г белени накълцани бадеми

 

b2ap3_thumbnail_hazelnut_almond_spirals_2.jpg



Приготвяне:

* Смесете брашното заедно с пудрата захар, солта и ванилията. Прибавете маслото и стрийте на трохи. Сипете жълтъците и за кратко омесете гладко тесто.

* Отделете 1/3 от тестото и го омесете с лешниците, канелата, какаото и единия белтък.

* Разточете светлото тесто на правоъгълник с приблизителни размери 20/25 см и дебелина 3 мм. Отделно разточете какаовото тесто със същата дебелина, но на по-малък правоъгълник. За ваше улеснение разточвайте върху хартия за печене или силиконова подложка. Така няма да има нужда от допълнително брашно или може би съвсем малко.

* Светлото тесто намажете с малко разбит белтък. Върху него поставете тъмното и леко притиснете с длан или с точилка.  Завийте двуцветното тесто на руло. Пренесете го върху лист найлоново фолио, увийте го и добре пристегнете краищата за да получите стегната форма. Оставете тестото за 30 минути във фризер.

* Загрейте фурната на 180*. Развийте тестото от фолиото и го нарежете на бисквити. Краищата намажете с останалия белтък и оваляйте в бадеми. Наредете спиралите в тава, покрита с хартия за печене и изпечете до леко розово за около 15-20 минути. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_hazelnut_almond_spirals_3.jpg

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Анонимен Събота, 08 Декември 2018

    Здравейте, колко време преди Коледа могат да се приготвят? Имат ли трайност? Благодаря :)

  • Yoli
    Yoli Събота, 08 Декември 2018

    Привет и от мен.Всички маслени сладки са с трайност минимум 1 месец. Спокойно може отсега да се приготвят. Ще се радвам да опиташ. Благодаря ти!

  • Гост
    Ваня Събота, 08 Декември 2018

    Йолинка , превъзходно изглеждат и рецептата звучи ...ммммм ! Почва се няма как

  • Yoli
    Yoli Неделя, 09 Декември 2018

    Благодаря ти, Ванче! Ще се радвам, ако ти харесат. Весели празници!

  • Гост
    Галя Понеделник, 10 Декември 2018

    Йоли не спираш да ме изненадвакш с прекрасни и изискани рецепти.Винаги
    си мисля че след толкова години човек не може да бъде толкова креативен че да изненадва феновете си но това определено не се отнася за теб.Ти си неизчерпаем източник на идеи и красота.Бъди жива и здрава.

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 10 Декември 2018

    Благодаря, мила Гале! Много ми е драго, че мислиш така. Ще се радвам, ако си харесаш някоя рецепта тук и я приготвиш за празниците. Благодаря отново от сърце. Светла и благословена Коледа ти пожелавам!

  • Гост
    Ваня Славкова Сряда, 12 Декември 2018

    Йоли привет ,снощи правих твоите неустоими лешникови спирали ,станаха умопомрачителни,
    искам да изкажа голямата ми благодарност за споделените рецепти и за електронната книжка ,която току що прегледах и се заредих с нова доза вдъхновение ! Благодаря , светли и щастливи празници !

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 13 Декември 2018

    Благодаря ти, мила Ваня! Много се радвам, че и книжката ти хареса! Светли празници ти желая!

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 13 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus