- Размер на шрифта: По-голям По-малък
- Посещения: 8099
- 14 коментара
- Абонирайте се
- Печат
Лешниково-бадемови спирали
Продукти за около 35 бр.
200 г брашно
50 г пудра захар
2 щипки сол
ванилия
160 г студено масло на кубчета
2 жълтъка
35 г смлени запечени лешници
1/2 ч.л. канела
2 ч.л. какао
2 белтъка
30-40 г белени накълцани бадеми
Приготвяне:
* Смесете брашното заедно с пудрата захар, солта и ванилията. Прибавете маслото и стрийте на трохи. Сипете жълтъците и за кратко омесете гладко тесто.
* Отделете 1/3 от тестото и го омесете с лешниците, канелата, какаото и единия белтък.
* Разточете светлото тесто на правоъгълник с приблизителни размери 20/25 см и дебелина 3 мм. Отделно разточете какаовото тесто със същата дебелина, но на по-малък правоъгълник. За ваше улеснение разточвайте върху хартия за печене или силиконова подложка. Така няма да има нужда от допълнително брашно или може би съвсем малко.
* Светлото тесто намажете с малко разбит белтък. Върху него поставете тъмното и леко притиснете с длан или с точилка. Завийте двуцветното тесто на руло. Пренесете го върху лист найлоново фолио, увийте го и добре пристегнете краищата за да получите стегната форма. Оставете тестото за 30 минути във фризер.
* Загрейте фурната на 180*. Развийте тестото от фолиото и го нарежете на бисквити. Краищата намажете с останалия белтък и оваляйте в бадеми. Наредете спиралите в тава, покрита с хартия за печене и изпечете до леко розово за около 15-20 минути. Да ви е сладко!
последно модифициран в
Коментари
-
Понеделник, 10 Декември 2018
Йоли не спираш да ме изненадвакш с прекрасни и изискани рецепти.Винаги
си мисля че след толкова години човек не може да бъде толкова креативен че да изненадва феновете си но това определено не се отнася за теб.Ти си неизчерпаем източник на идеи и красота.Бъди жива и здрава. -
Сряда, 12 Декември 2018
Йоли привет ,снощи правих твоите неустоими лешникови спирали ,станаха умопомрачителни,
искам да изкажа голямата ми благодарност за споделените рецепти и за електронната книжка ,която току що прегледах и се заредих с нова доза вдъхновение ! Благодаря , светли и щастливи празници ! -
Петък, 14 Декември 2018
Вчера направих тези охлювчета и наистина са много ефецтни и вкусни. Опитах една и веднага скрих останалите защото няма да останат до Коледа.
Благодаря ти Йоли за поредната прекрасна рецепта.
Направих една нова рецепта (за мен) и искам да я споделя с теб. Много, много ефекта. Може и да я знаеш. Ето сайта: https://www.youtube.com/watch?v=chwdqMu9Zvg или https://www.youtube.com/watch?v=p_zkA-49WdQ.
Весели Коледни празници на теб и всички твои любими хора.
Мариела
Здравейте, колко време преди Коледа могат да се приготвят? Имат ли трайност? Благодаря