Публикувано от в в Соленки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 20566
  • Печат

Гризини със сирене и маслини

b2ap3_thumbnail_grisini_olive_1.jpg

 

Продукти за около 50 броя

100 г студено масло, на кубчета
100 г бяло саламурено сирене, на кубчета
60 г кашкавал, на кубчета
60 г заквасена сметана
180 г брашно
70 г черни маслини без костилки, ситно нарязани
1 с.л. ситно нарязани листа розмарин

Приготвяне

* В блендер или кухненски робот сложете заедно маслото, сиренето, кашкавала и сметаната. Смелете всичко.

* Добавете брашното и розмарина. Отново миксирайте до получаване на маслени трохи.

* Изсипете трохите на плота, прибавете маслините и съберете всичко на тесто. Не месете дълго за да не се отдели водата от маслото от топлината на ръцете ви. Сложете тестото в найлонов плик и го охладете за половин час.

* От тестото откъснете малки топчета, които с ръце оформете на гризини. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180* и изпечете за около 15 минути. Сервирайте гризините студени. Да ви е сладко!

Благодаря от сърце на Рени за чудесната рецепта!

 

b2ap3_thumbnail_grisini_olive_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Dani Четвъртък, 04 Февруари 2016

    Муцунке, чудесни са тези хрупки :)
    Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 05 Февруари 2016

    Само за студена била или бяло вино са, Дани! Благодаря ти мила.

  • Гост
    Елена Четвъртък, 04 Февруари 2016

    Йоли,
    чудни са гризините.Особено приятен аромат се разнася от розмарина .Ще ги направя и аз.Веднага си записвам рецептата.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 05 Февруари 2016

    Ели, убедена съм, че много ще ти харесат. Наистина са лесни и вкусни. Да са ти сладки, благодаря ти.

  • Гост
    Валентина Четвъртък, 04 Февруари 2016

    Прекрасни!

    Йоли, безкрайно благодаря! Направих ги с безглутеново бяло брашно. пропуснах маслините, защото дъщеря ми не обича, но аз ги хапвам с тапенада (маслинов микс)! Ужасно са вкусни!!!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 05 Февруари 2016

    RE:Прекрасни!

    Благодаря Вале. Много се радвам, че ти харесаха. Една приятелка онзи ден ги направи с накълцани сушени домати. Може и така да пробваш щом дъщеря ти не обича маслини. Да са ви сладки на всички!

  • Гост
    Мъх Петък, 05 Февруари 2016

    Мъх

    Ей! Много са разкошни, бе, Йоли?! :)
    Непременно ще зарадвам народа у дома, че аз маслини не харесвам (за разлика от тях).
    Хайде хубав ти уикенд!

  • Yoli
    Yoli Петък, 05 Февруари 2016

    RE:Мъх

    Знам те аз теб с маслините. Не се разбрахме с теб по въпроса с мартинито обаче. Не може да го пиеш без маслина, не ти разрешавам! Наздраве Марте!

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Петък, 05 Февруари 2016

    Чудесни гризини, Йолинка! Много обичам, но не съм се сещала да слагам маслинки! Обезателно ще опитам! Усмивки и прегръдки от мен!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 05 Февруари 2016

    Много вкусни соленки станаха, Люси. Знач, че ще ти харесат и на теб. Благодаря Слънчо.

  • Гост
    Цвети Събота, 06 Февруари 2016

    :)

    Може ли да се сложи оълнозърнесто,вместо бяло брашно? :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 07 Февруари 2016

    RE::)

    Винаги всичко може, Цвети. Давай смело, само трябва да искаш да експериментираш. В това се крие чара на кулинарията. Ще се радвам да опиташ с пълнозърнесто брашно. Благодаря ти.

  • Гост
    Лидия Сряда, 10 Февруари 2016

    Разплути

    Привет от мен,за първи път се включвам с коментар и като цяло това е третата рецепта,която правя.Имам въпрос1 Приготвих гризините с точност до грамаж,след като се охладиха с набрашнени ръце и набрашнен плот най старателно направих хубави фитили (поне според мен ) и така! Пъхнах ги аз най доволно във фурната,но уви... резултата малко ме разочарова.Станаха сплескани и разплути,даже в първия момент гледайки през стъклото на фурната помислих че се надуват,което естествено ме озадачи,защото няма набухвател.Когато станаха готови и ги извадих видях,че всъщност са разплути.Защо се получи така,много ми е станно????

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 10 Февруари 2016

    RE:Разплути

    Здравей Лидка. Първо да ти благодаря, че пробва. Надявам се, че въпреки резултата са били много вкусни. Има само една причина, брашното е дошло по-малко. Не виждам друга. Абсолютно нищо не съм изменяла в грамажите на продуктите. Буквално съм ги преписала така, както ми ги даде Рени. Какво да ти кажа, понякога кантарите ни не са еднакви, сиренето е по-влажно, кашкавала е по-мек и маслен, сметаната е по-рядка ... Всичко все пак е малко или много относително. Наистина се доверих 100% на рецептата на Рени, нищо не съм променяла. Ако решиш да опиташ пак и ти се види лепкаво тестото, просто увеличи брашното с 1-2 с.л. Благодаря ти отново.

  • Гост
    уде Четвъртък, 11 Февруари 2016

    RE:RE:Разплути

    И аз благодаря за отговора и за чудесната рецепта,разбира се.Задължително ще пробвам отново,вкусни са и си ги хапваме с апетит :):):)

  • Гост
    Хриси Събота, 13 Февруари 2016

    Здравей, Йоли! Искам да попитам - ако не сложа сиренето дали ще се получат гризините? Или с нещо да го заместя.. не знам дали е удачно да увелича кашкавала? :) Сложна работа, но вкъщи си имам половинка, която има непоносимост към сирената.. :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 13 Февруари 2016

    Здрасти Хриска. Чакай сага, да питам аз нещо. Половинката ти не обича вкуса на бялото сирене или има проблем с него? Имам предвид, да не би да има здравословен проблем със сиренето или просто не понася вкуса му? Питам, защото кашкавала е също вид сирене. Бялото сирене би могла да заместиш с извара. И разбира се, ако сложеш повече кашкавал ще е супер. Сама ще усетиш консистенцията на тестото. Не трябва да ти лепне след като е охладено. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

  • Хриси
    Хриси Понеделник, 15 Февруари 2016

    Йоли, няма здравословен проблем, но наистина има адска непоносимост към всички сирената, които имат силен мириз. А кашкавала го обожава :) И отскоро хапва крема сирене, но то защото няма миризма и е като сметана. Изварата.. може и да ми я откаже, така че ще увелича кашкавала, само се притеснявам да не останат клисави, защото веднъж приготвих едни кашкавалки и не се изпекоха добре. Та оттогава все се чудя дали проблема е в повечто кашкавал. :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 15 Февруари 2016

    Хриси, в соленките няма да се усети изварата. Тя е съвсем неутрална на вкус. Няма нужда да увеличаваш кашкавала. Пробвай с извара, гарантирам, че няма да я усети. Ндявам се да му хареса. Благодаря ти.

  • Гост
    Мария Добрикова Неделя, 14 Февруари 2016

    Вълшебна рецепта

    Прекрасна рецепта!Днес за празника Св.Валентин реших да изненадам любимите си хора с един нетрадиционнен подарък - тези хрупкави гризини. Получиха се невероятно!!! Мила Йоли, благодаря ти за пореден път за уникалната рецепта.Лесни, бързи, хрупкави и изключително ароматни. Прибавих от себе си малко шарена сол.Нека всеки, който обича солените изкушения ги изпробва. Резултатът е вълшебен.Поздрави от Антверпен.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 15 Февруари 2016

    RE:Вълшебна рецепта

    Благодаря ти, мила ми Мария! Толкова ме зарадва с милите си думи! Щастлива съм, че са се харесали на всички! Антверпен е едно много красиво място, била съм няколко пъти на турне там. Поздрави и от мен също от едно хубаво местенце, но в Германия. Поздрави от Бад Засендорф.

  • Гост
    Дора Неделя, 21 Февруари 2016

    Здравей, Йоли!

    Не разполагам с блендер и настъргах сиренето, кашкавала и маслото. И пак се получиха
    прекрасни гризини. Благодаря ти!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 21 Февруари 2016

    RE:Здравей, Йоли!

    Ето това е! Кйто има желание да направи нещо, липсата на съвременни уреди не е причина да го откаже. Благодаря ти Доре! Много се радвам, че ти харесаха соленките!

  • dalia
    dalia Събота, 27 Февруари 2016

    Разкошни, както обикновено! Йоли, толкова лесни за приготвяне и сполучливи. Днес ги спретнахме с Дара-имахме кулинарен полуден:)
    Целувки от нас!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 28 Февруари 2016

    Благодаря ти Ани! Много се радвам, че ви харесаха. Особено на Дара. Целувки и на двете ви.

    Отговор Отказ
  • Гост
    Сико Вторник, 19 Април 2016

    Страхотни гризини!!!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 20 Април 2016

    Благодаря Сико. Радвам се, че ти харесаха. И аз много ги обичам. Да ти е сладко!

  • Гост
    Елена Вторник, 03 Май 2016

    Здравейте,проблем ли ще е ако оставя тестото в хладилника и изпека гризините на следващата вечер?И ако използвам кашкавал вместо сирене,какво количество да бъде?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 04 Май 2016

    Здравей Ели. Ще се радвам, ако гризините ти харесат. Благодаря ти за доверието.

    Не, няма никакъв проблем, напротив! Тестото ще стане още по-хубаво като е охладено. Като го омесиш го оформи на плочка и го завий в найлоново фолио. Като е на плочка после ще можеш лесно да го разточиш и нарежеш. А ако искаш на ръце да ги правиш гризините, остави го малко да се поотпусне, защото маслото в него се втвърдява в хладилника. Но ще е още по-добре, ако престои. Така че, давай спокойно.

    Можеш да замениш кашкавала със сирене, няма проблем. Количествата са същите. Само имай пред вид, че кашкавала като се стопи при печенето служи за спойка, не само за вкус. Само със сирене ще станат много крехки, има опасност да ти се начутят, ако са много дълги и тънки. Успех и да ви е сладко на всички у дома!

  • Гост
    Теодора Начева Петък, 26 Август 2016

    Страхотни гризини, Йоли! Приготвих ги за рожденния ден на дъщеря ми, който импровизирано празнувахме пред блока, и всички страшно много ги харесаха! Следващия път мисля да ги направя с чубрица:))

    Отговор Отказ

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus