Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2347
  • Печат

Гризини от качамак

 

b2ap3_thumbnail_polenta_-sticks_2.jpg

 

Продукти

2 ч.ч. вода
2/3 ч.ч. царевичен грис за качамак
2 с.л. зехтин
сол на вкус
1 ч.л. сухи подправки по избор

 

b2ap3_thumbnail_polenta_-sticks_4-d.jpg

 

Приготвяне

* Кипнете водата заедно със зехтина, солта и подправките. Постепенно сипвайте по малко от качамака като бъркате непрекъснато на среден огън. Варете 2 - 3 минути, не са нужни повече. Трябва да получите гъста смес.

* Сипете горещия качамак в голям пош с гладък накрайник. Ако ползвате  найлонов пош за еднократна употреба отрежете върха му и шприцовайте направо през него, не е необходимо да слагате накрайник.

* Постелете тава с хартия за печене и шприцовайте дълги и тънки гризини. Направете ги с дебелина и дължина каквато вие прецените. Сложете си кухненски ръкавици, защото сместа е гореща и ще ви изгори. Нужно е да оформите гризините докато качамака е горещ. Много бързо изстива и след това не може да се шприцова добре. Но не се притеснявайте, ако ползвате ръкавици няма да ви пари. За ваше удобство може да разделите сместа на две части. Ако е количеството в поша е по-малко се работи по-лесно и бързо.

 

b2ap3_thumbnail_polenta_-sticks_1.jpg

 

* Изсушете гризините в слаба фурна, загрята на 80*. Сушете около 40 минути. Проверявайте периодично твърдостта им. В края на сушенето увеличете фурната на 150* и запечете за няколко минути. Може да оставите гризините по-меки, а може да ги направите и много твърди. Това зависи от вкуса ви. Вкусът на гризините е много приятен, подправките ги правят пикантни. Стават твърди, леко жилави, не са крехки като от брашно. Надявам се да ви харесат като едно по-различно предложение за парти. Сервирайте с различни сосове или дипове, а защо не и само така? Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_polenta_-sticks_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: полента предястия

Йоланта Делибозова

  • Daniela
    Daniela Неделя, 13 Декември 2015

    Здравейте Йоли, дали мога да ги направя поне ден преди да се консумират. Имам повод в четвъртък, а няма да се справя с всичко в последния момент. Ще се радвам ако ми дадете идеи от Вашите рецепти, които да приготвя по от рано за леко парти в офиса. Благодаря.:)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 14 Декември 2015

    Здравей Дани. Благодаря ти за доверието. Ще се радвам да опиташ някоя моя рецепта. Честно да ти кажа, гризините от качамак стават леко жилави. Страхувам се, че няма да са много хубави на следващият ден. Бих ти препоръчала ето тези Крекери. Много са хубави, вървят с всякакви дипове. Подходящи са да се направят ден предварително, стига да не ги завиваш и затваряш в някакви съдове.

    http://www.yoli.bg/entry/zehtinovi-krekeri

    Това руло също е супер

    http://www.yoli.bg/entry/spanacheni-biskviti

    Както и тези бонбони

    http://www.yoli.bg/entry/bonboni-s-grozde-i-sirene

  • Daniela
    Daniela Вторник, 15 Декември 2015

    Благодаря за отговора, Йоли. Аз съм приготвяла голяма част от твоите предложения и винаги се получават уникални. Ще си избера от тях и за сегашния повод. Весели и уютни празници!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus